De sfeer zat alvast goed tijdens de eerste markt op de parking van Maria's Rustoord.
Foto Joke Couvreur De sfeer zat alvast goed tijdens de eerste markt op de parking van Maria's Rustoord.

Allereerste keer markt op parking Maria's Rustoord

Gisterennamiddag stonden er op de parking van Maria's Rustoord in de Beselarestraat voor de eerste keer marktkramers.

"Als de bewoners van het rusthuis niet meer zelf naar de markt kunnen, komen de marktkramers wel naar het rusthuis", aldus ergotherapeut Margo Sabbe. Door de markt te laten plaatsvinden nabij het rusthuis, volgde Maria's Rustoord het voorbeeld van woonzorgcentrum Rustenhove in Ledegem. "Met bewoners zijn we al eens naar de dinsdagmarkt in Roeselare geweest", zegt Margo. "Maar daarvoor hebben we vervoer en vrijwilligers nodig. Nu kan iedereen hiervan genieten."


Er waren vier marktkramers met wenskaarten, lederwaren, textiel, lingerie en ondergoed. "We hebben bepaalde rusthuizen aangeschreven", zegt marktkramer Bart Smissaert uit Kortrijk. "Zo was er al een markt in Menen en Ledegem. Voor de bewoners staat de markt nu aan hun deur."


De vzw Mariënstede uit Dadizele was van de partij met een grote stand met producten uit hun eigen winkel. Ook breiclub de Sjettebolle tekende present. Het gaat om een samenwerking tussen bewoners en vrijwilligers, onder meer van Okra Dadizele. Bewoonster Christiane Vandenbroucke zat in de gang te breien. "Ik verblijf hier twee jaar", vertelt ze. "Met de Sjettebolle komen we in de wintermaanden één keer per maand samen om onze breiwerkjes af te werken." Ondanks het weer werd de eerste editie gesmaakt, hoewel sommigen betreurden dat er geen pannekoeken te verkrijgen waren op de markt. (DBEW)

Lees meer