Laenen

‘SuperDries’ (17) verliest strijd tegen hersentumor: “Alleen maar bewondering voor hoe dapper onze zoon gevochten heeft”

De 17-jarige Dries Meirsman uit Niel heeft de strijd verloren tegen een hersentumor. De jongeman, die door zijn doorzettingsvermogen de bijnaam ‘SuperDries’ kreeg, werd op handen gedragen door de supporters en spelers van zijn favoriete club KFCO Beerschot Wilrijk. 

Dries was 12 jaar toen het onverbiddelijke verdict viel: kanker. De agressieve hersentumor gooide het zorgeloze leventje van de goedlachse jongen helemaal overhoop. Talrijke chemotherapieën mochten niet baten en zijn ouders en twee broers zagen hem stilletjes achteruitgaan. De dokters gaven Dries niet meer lang te leven.

Toch ging Dries de strijd met zijn ziekte keihard aan. En na een alternatieve behandeling werd hij begin vorig jaar tumorvrij verklaard. De vreugde was echter van korte duur. In april vorig jaar kwam de tumor terug opzetten. Begin dit jaar werd duidelijk dat er niets meer aan te doen viel.

Zondag zijn familie en vrienden nog langsgekomen om Dries thuis in Niel te zien. Vanmorgen is hij dan zachtjes in intieme kring heengegaan. Papa Eric: “Voor de manier waarop Dries de strijd met zijn ziekte is aangegaan, kan je enkel bewondering hebben. Dries heeft zich een dappere strijder getoond. Hij is een échte held.”

Dries heeft zich een dappere strijder getoond. Hij is een échte held

Papa Eric Meirsman

Dries was Beerschot Wilrijkfan in hart en nieren. Nadat de club, de spelers en de fans het verhaal van Dries vernamen, werd de jongen op het Kiel op handen gedragen. Zijn favoriete spelers Jorn Vancamp en legende Hernan Losada brachten hem zelfs een keertje thuis een verrassingsbezoekje.

Helemaal indrukwekkend was het eerbetoon dat Dries vorige maand kreeg in de beladen finalewedstrijd tegen KV Mechelen. In de zeventiende minuut gingen plots duizenden handen op elkaar. Supporters ontrolden spandoeken en zongen de bekende voetbalhymne ‘You’ll Never Walk Alone’.

Beerschot-familie treurt

Dries kon de wedstrijd omwille van zijn ziekte niet in het stadion bijwonen. Maar thuis, voor de buis, deed het eerbetoon hem zichtbaar veel deugd. “Het was écht pakkend. Ik ben er zeker van dat het hem een extra boost van een maand heeft gegeven”, zegt papa Eric.

Het verlies van Dries valt niet alleen familie en vrienden zwaar. Ook Beerschot Wilrijk is diepbedroefd door het veel te vroege afscheid van haar jonge en moedigste supporter. “De ganse Beerschot-familie treurt… en wenst de familie, zijn vele vrienden, alsook iedereen die met dit zware verlies getroffen wordt, veel goede moed en sterkte”, schrijft de club op haar website. “Met een krop in de keel denken we allemaal terug aan dat kippenvelmoment, toen de supporters van onze club in het Olympisch stadion uitpakten met spandoeken, een staande ovatie en ‘You’ll never walk alone’-gezangen, om Dries op die manier een groot paars hart onder de riem te steken. Rust zacht, SuperDries.”

63 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dyanthé Desaever

    Sterkte aan familie en vrienden ☺

  • Johan Goethals

    Rust zacht Dries, Sterkte voor familie en vrienden xxx

Lees meer