In totaal deden 168 mensen mee aan de zwerfvuilactie van de IVVO
Luc David In totaal deden 168 mensen mee aan de zwerfvuilactie van de IVVO

Nieuwpoortse verenigingen halen in één weekend 1.200 kilo zwerfvuil op

Er deden 168 mensen mee aan de grootschalige zwerfvuilactie van de afvalintercommunale IVVO in Nieuwpoort. 

“Die grote opkomst bewijst dat mensen zich bewust zijn van hoe groot het probleem van zwerfvuil is”, zegt schepen van Leefmilieu Kris Vandecasteele (CD&V). “Dat zo’n acties nodig zijn, bewijst de 1,2 ton afval die we hebben verzameld. We waren actief in het Maritiem Park, Mauritspark, de omgeving van het Spaarbekken en Sint-Joris, langs de Frontzate, in de Ramskapellestraat, het Sportpark en de Koolhofput.” Volgende verenigingen deden mee: KVLV Ramskapelle, zangkoor Opportus, Natuurpunt Westhoek-Nieuwpoort Chirojongens, Chiromeisjes, Pasar, OKRA trefpunt Nieuwpoort, de gezinsbond Ramskapelle-Sint-Joris en het Sint-Bernarduscollege.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hugo Clerick

    Prachtig, maar Nieuwpoort Stad blijft er vuil bij en vooral in de langestraat, blikjes, papier, pizzadozen. En de straatgoten worden niet uitgekuist. Jammer voor een historische stad.

Lees meer