2 Jeroen Wiggeleer alias dj Franzke.
Claudia Van den Houte Jeroen Wiggeleer alias dj Franzke.

"Sportpaleis is mijn droom"

JEROEN WIGGELEER GING VAN DJ FRANZKE NAAR SUCCESVOL EVENEMENTORGANISATOR

Jeroen Wiggeleer (31) uit Denderhoutem startte als 'dj Franzke' tien jaar geleden zijn zaak 'Jeroen Events', enkel met een discobar. Nu organiseert hij succesvolle concerten van bekende artiesten. Hoewel hij al bekend was als dj Franzke, brak hij pas echt door met zijn deelname aan het programma 'FC Nerds'. "Mijn ultieme droom is om ooit iets in het Sportpaleis te organiseren."

De naam Jeroen Wiggeleer doet bij weinigen een belletje rinkelen, maar dj Franzke is welbekend. "Op straat noemt iedereen mij nog altijd Franzke. Vele mensen weten zelfs niet dat ik eigenlijk Jeroen heet. Ik denk dat ik altijd dj Franzke zal blijven", zegt Jeroen. "De naam is ontstaan in jeugdhuis De Faar hier in Denderhoutem, waar ik dj was. Het was toen de periode waarin het liedje 'Heb je even voor mij?' van Frans Bauer een hit was. Ik draaide dat liedje plat, waardoor de mensen mij Franzke zijn beginnen noemen."


Jeroen had de stiel al vroeg onder de knie. "Ik was al van kinds af aan gebeten door de microbe. Toen ik nog maar een jaar of tien was, trok ik met de kruiwagen, een cd-speler en enkele cd's naar kennissen om voor hen muziek te draaien." Dj Franzke haalde zelfs het Guinness Book of Records. "Ik heb twee keer het record van club dj marathon verbroken. De eerste keer, in 2007, stond ik 91 uur achter de draaitafel. Bij mijn tweede poging, in 2010, was ik doodop na liefst 120 uur."

2 Dj Franzke tijdens zijn deelname aan het programma 'FC Nerds' in 2008, in de grote finale tegen de Rode Duivels in de Cristal Arena in Genk.
repro Claudia Van den Houte Dj Franzke tijdens zijn deelname aan het programma 'FC Nerds' in 2008, in de grote finale tegen de Rode Duivels in de Cristal Arena in Genk.

Lokale beroemdheid

Intussen was hij al een lokale bekendheid. Naast zijn dj-werk, viel hij immers ook op door zijn deelname aan de televisieprogramma's 'FC Nerds' in 2008 en 'Komen Eten' in 2009. "Die hebben mijn carrière echt een boost en mij nog meer naamsbekendheid gegeven. Nu is het al iets minder, maar elke maand zijn er nog steeds mensen die me aanspreken over mijn tv-avonturen."


Jeroen doet dezer dagen veel meer dan achter een draaitafel staan en in tv-programma's opdraven. Hij organiseert met zijn bedrijf concerten van tal van bekende artiesten, die hij naar de streek haalt.


"Free Souffriau was de eerste grote naam die ik naar cc De Plomblom in Ninove haalde. Ik organiseerde er onder meer ook shows van Aspe, Kaatje Theater, Scala en de Kolacny Brothers, Niels Destadsbader, kabouter Plop, Bart Herman en Jacques Vermeire", legt Jeroen uit. "In maart en april haal ik opnieuw vier topshows naar Ninove. Van de nieuwste show van Jacques Vermeire zijn er al drie voorstellingen uitverkocht. Enkel voor de vierde en laatste voorstelling zijn er nog tickets. Ik doe trouwens ook de artiestenboekings voor Wim Soetaer, Nico Zingt Hazes, Kurt Lottigiers en Dean. Heel af en toe ben ik nog actief als dj."

Sportpaleis

Zijn dj-activiteiten deed hij altijd in bijberoep. Tot vorig jaar was hij winkelmanager. "Toen heb ik de stap gezet om volledig zelfstandige te worden met mijn evenementenbureau, in combinatie met de snoepwinkel die ik samen met mijn vrouw openhoudt. Ik had mijn zaak heel kleinschalig opgestart vanuit de droom om grote evenementen te organiseren. Ik heb van mijn droom en mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Volgend jaar haal ik Gers Pardoel naar Ninove. Mijn ultieme droom is om ooit iets in het Sportpaleis te organiseren."


Tickets voor Bart Herman (5 maart), theatervoorstelling 'De dame met het hondje' met Herbert Flack en Katrien de Becker (19 maart), Les Truttes (26 maart, jubileum) en Jacques Vermeire (10 april) kunnen gereserveerd worden via jeroenevents@telenet.be of 0486/99.61.56. Meer info op www.jeroenevents.be

Lees meer