Initiatiefneemster, Reine Dobbels, met de waardebonnen die bij handelszaken ingeruild kunnen worden.
Foto Van Assche Initiatiefneemster, Reine Dobbels, met de waardebonnen die bij handelszaken ingeruild kunnen worden.

'Moment Spéciale' moet eigenwaarde kwetsbare personen verhogen

Reine Dobbels roept zo veel mogelijk zelfstandige kappers, schoonheidsspecialisten en tandartsen op om mee te stappen in het opmerkelijke project 'Moment Spéciale'. Daarbij verlenen zij vrijwillig hun diensten aan mensen die zich in een maatschappelijk kwetsbare leefsituatie bevinden.

"Maar al te vaak wordt op basis van het uiterlijk beslist of iemand een appartement krijgt of een job toegewezen krijgt. We gaan ook vaak af op het uiterlijk, om al dan niet met iemand een praatje te slaan", vertelt Reine (25), student sociaal werk aan de Hogeschool West-Vlaanderen en stagiaire bij het Straathoekwerk. "Uit een enquête, die ik heb afgenomen bij ongeveer veertig personen, blijkt dat als mensen blij en trots zijn over hun uiterlijk, ze zich ook stukken zelfzekerder voelen. Het gevoel van eigenwaarde is belangrijk. Met 'Moment Spéciale' vragen we zelfstandige kappers, schoonheidsspecialisten en tandartsen om zich vrijwillig in te zetten voor mensen die het wat moeilijker hebben. We werken met een bonnensysteem, waarbij elke zelfstandige zelf kiest hoeveel beurten hij of zij uitschrijft. Ik ben ervan overtuigd dat Oostende een warme en solidaire stad is, zodat dit project kan slagen."


Reine zal ook flyers uitdelen bij verschillende zaken, om zelfstandigen te overtuigen in het project te stappen. In eerste instantie loopt het project tot eind mei, maar bij succes kan het worden uitgebreid. Wie wil deelnemen, kan contact opnemen via 0492/38.00.38. (TVA)

Lees meer