Ingrid Perquy, Dominique Bouttelisier en Valerie Pyck bij de nieuwe traiteurzaak in de Ensorgalerij. Ook in de Leffingestraat komt een vestiging van 'La Galleria Maison'.
Foto Proot Ingrid Perquy, Dominique Bouttelisier en Valerie Pyck bij de nieuwe traiteurzaak in de Ensorgalerij. Ook in de Leffingestraat komt een vestiging van 'La Galleria Maison'.

Bistro La Galleria heropent als traiteurzaak

NIEUWE WINKELS IN ENSORGALERIJ EN IN LEFFINGESTRAAT

Bistro La Galleria in de Ensorgalerij sluit eind juni de deuren, maar niet getreurd. Dominique Bouttelisier en Ingrid Perquy komen terug met een traiteurzaak op twee locaties: in dezelfde Ensorgalerij, maar ook in de Leffingestraat.

De reacties op de sluiting van Bistro La Galleria liegen er niet om. "De mensen verklaren ons zot dat we ermee stoppen", zegt chef Dominique. "We hebben inderdaad een goed draaiende zaak, maar er spelen verschillende factoren mee. Na 22 jaar in de horeca wilden we een ander ritme in ons leven. We hebben eerst veertien jaar bistro Forum gehad op het Mijnplein, daarna kwamen we naar hier, omdat we een kleinere zaak wilden. Nu moeten we vaak toch nog tot na middernacht werken. Bovendien zijn we doorlopend open. Nu we een dagje ouder worden, wilden we het over een andere boeg gooien. We huren de huidige locatie, dus investeren zien we niet echt zitten. We hebben besloten om een nieuw pand te kopen in de Leffingestraat. We nemen beenhouwerij Huis Van Landschoot over en starten Maison La Galleria. We hebben er een prachtig atelier om onze dagverse bereidingen klaar te maken. We behouden ook een bijhuis in de James Ensorgalerij", licht chef Dominique toe.

Kreeftgerechten

La Galleria staat niet alleen bekend voor visgerechten, maar vooral de elf bereidingen met kreeft. In de nieuwe traiteurzaak komen alle topgerechten terug. "We bieden dagverse maaltijden, broodjes en een beperkte keuze aan verse vis. We zorgen ervoor dat de vis panklaar is, zodat klanten er geen werk meer aan hebben. In de Leffingestraat kiezen we voor de traditionele baguettes, maar we promoten ook een nieuw broodje dat mijn broer, die bakker is, ontwikkeld heeft." De keuze voor vis blijft centraal. "De zee is als het ware onze frigo. Mensen komen ook naar Oostende om verse vis te proeven. In de Leffingestraat zullen we nu wel ook vlees voorzien."


In de Ensorgalerij is de eerste traiteurzaak al open. "We hebben de bar van vroeger weggedaan en de traiteur hier gemaakt. Tot eind juni blijft de bistro nog open en levert de huidige keuken ook aan de traiteur. Na de sluiting van de bistro beginnen we met de werken in de beenhouwerij om in augustus te openen. Vanaf dan zullen de gerechten hier klaargemaakt worden en naar de Ensorgalerij gebracht worden."


De voorbije negen jaar was La Galleria een van de sterkhouders van de Ensorgalerij, en van Oostende. "Tussen 2009 en 2013 hebben we in de Ensorgalerij wel een zwarte periode gekend. De galerij heeft drie jaar in stellingen gestaan en de meeste zaken verdwenen. Dat heeft toch wel een zwaar effect gehad. Maar we hebben het overleefd en gaan nu een nieuwe uitdaging aan", zegt Dominique nog.

Lees meer