10 Alle winnaars samen op de Oostende Awards
LBB Alle winnaars samen op de Oostende Awards

En de Oostende Award gaat naar…

In het Kursaal van het Oostende verzamelden maandagavond 600 mensen voor de uitreiking van de Oostende Awards. Daarbij werden enkele bedrijven in de bloemetjes gezet voor hun verwezenlijkingen het voorbije jaar.

Bedoeling is om economisch Oostende samen te brengen en awards uit te delen aan bedrijven die eruit sprongen in 2018. Bij de organisatie van de Oostende Awards zijn verschillende economische partners uit Oostende betrokken. “Het is steeds onze bedoeling geweest om van de Oostende Awards een jaarlijks terugkerend gebeuren te maken. Na het grote succes van vorig jaar was het de bedoeling om de lat opnieuw hoger te leggen en dat is zeker gelukt”, zegt voorzitter Veronique Misseghers. Dit jaar was er één extra Award voor de Stadsfiguur. De prijs is een initiatief van Radio Oostende1 en Deze Week. Er waren acht kandidaten en er kon in de voorbije weken gestemd worden. Het is uiteindelijk kunstschilder Redgie Van Troost die de trofee mee naar huis nam.

10 Redgie Van Troost is Stadsfiguur van Oostende. Hij mag de prijs in ontvangst nemen samen met zijn dochter bij Aagje Vanthomme
LBB Redgie Van Troost is Stadsfiguur van Oostende. Hij mag de prijs in ontvangst nemen samen met zijn dochter bij Aagje Vanthomme

Horeca Middenkust sloot vorig jaar al aan voor de uitreiking van de Gouden Zandkorrel. Die gaat dit jaar naar Les Films du Bord de Mer. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan verdienstelijke personen of organisaties die initiatieven steunen die het verblijfstoerisme aan de kust promoten en stimuleren. De jury is gevormd uit vertegenwoordigers uit de hotel-, restaurant- en cafésector.

10 De Gouden Zandkorrel werd uitgereikt aan vzw Les Films du bord de mer die het Filmfestival organiseert
LBB De Gouden Zandkorrel werd uitgereikt aan vzw Les Films du bord de mer die het Filmfestival organiseert

De andere awards werden uitgedeeld in verschillende categorieën. Lily Oostende mocht de Award voor de categorie Beleving 2018 in handen nemen. De winkel was ook genomineerd voor renovatie. Ellen Distave en haar team zijn al jarenlang voortrekkers op vlak van shoppen in Oostende. De nieuwe winkel in de Hertstraat valt in de smaak door de combinatie van mode en lifestyle.

10 Lily Oostende krijgt de award voor Beleving
LBB Lily Oostende krijgt de award voor Beleving

In de categorie meest innovatieve horecazaak 2018 is de winnaar Cappuccino. Deze horecazaak is al 20 jaar een vaste waarde in de Kapellestraat, maar de zaak werd volledig vernieuwd.

10 De Cappuccino kreeg de award voor innovatieve horecazaak
Leen Belpaeme De Cappuccino kreeg de award voor innovatieve horecazaak

De starter die in de bloemetjes werd gezet was Aperitivo Bar by Ensorito. Julie Coopman en Anthony Caulier baten al 11 jaar restaurant Ensorito uit in Mariakerke en openden begin 2018 een nieuwe aperobar in de Hertstraat. Het concept uit Italië is nieuw voor Oostende maar begint ondertussen al aan te slaan in de badstad.

10 Aperitivo by Ensorito is de starter van 2018
Leen Belpaeme Aperitivo by Ensorito is de starter van 2018

De Award voor Renovatie gaat niet verrassend naar Upstairs Hotel. C-hotels gooit de laatste jaren hoge ogen met hun projecten aan de kust. Het Upstairs Hotel is één van de meest in het oog springende renovaties waarbij het voormalige Royal Astorhotel volledig verbouwd werd met een vette knipoog naar de urban feel van New York.

10 C-hotels kreeg de award voor de renovatie van het Upstairs Hotel
LBB C-hotels kreeg de award voor de renovatie van het Upstairs Hotel

De Award Nieuwbouw van het jaar is voorVersluys Oosteroever met Baelskaai 12.

10 Oostende Awards voor Versluys Groep met Nieuwbouw van het Jaar
LBB Oostende Awards voor Versluys Groep met Nieuwbouw van het Jaar

Het publiek koos maandagavond nog twee winnaars in de categorie Persoonlijkheid van het Jaar en Bedrijf van het Jaar.

Dario Gjergja, trainer van BC Oostende werd verkozen tot Persoonlijkheid van het Jaar. Hij haalde het van het Blauw Kruis van de kust en Hubert Rubbens.

10 Dario Gjergja is de Persoonlijkheid van het jaar op de Oostende Awards
LBB Dario Gjergja is de Persoonlijkheid van het jaar op de Oostende Awards

De luchthaven werd Bedrijf van het Jaar.

10 Internationale Luchthaven Oostende-Brugge is Bedrijf van het Jaar
LBB Internationale Luchthaven Oostende-Brugge is Bedrijf van het Jaar

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer