Hier kan je naar Rode Duivels kijken op groot scherm

Het EK voetbal is begonnen, maar onze Rode Duivels zijn pas maandag om 21 uur voor het eerst aan zet tegen Italië. Waar kan je de matchen op een groot scherm bekijken?

Staf Versluyscentrum (Bredene)

Wat: In een ongedwongen sfeer en in openlucht kan je alle matchen van de Duivels meevolgen. Spijs en drank wordt aan democratische prijzen verkocht.


De moeite want: Niet alleen de matchen van de Belgen, maar ook de kwartfinales, halve finale en finale worden vertoond.

Vive La France (Oostende)

Wat: Het grote evenement in de Wellingtonrenbaan. Het is als enige betalend, maar voor 5 euro krijg je er een drankje bij. 23 schermen, waaronder een van 84 m² - het grootste van België - en extra scherm van 20m² in de hall.


De moeite want: Het grootste evenement in de regio. Duizenden supporters troepen er samen en vieren er feest.Bovendien krijg je er animatie gratis bij, met onder meer een optreden van Regi. Ook bekend volk, zoals Jan Ceulemans, Pol Van Himst en Aimé Anthuenis, komt op bezoek. Er is ook een KVO-tintje. Zo wordt het EK-shirt van Jordan Lukaku er verkocht. Je kan er ook poseren bij een levensgrote foto van Jordan en een gehandtekend shirt winnen. Ook KVO-trainer Yves Vanderhaeghe is van de partij.

Sloepenlaan (De Panne)

Wat: De horeca-uitbaters van de Sloepenlaan werken samen om de voetbalfans op verscheidene schermen te laten meegenieten van sfeer. Er zijn ook drank- en eetkraampjes.


De moeite want: Na winst van de Rode Duivels kan je blijven plakken in een van de vele cafés zonder ver te moeten lopen.

Diksmuide4Devils (Diksmuide)

Wat: Op de Markt van Diksmuide wordt een groot scherm geplaatst in het mooie historische kader van de stad. Er zijn ook dj's van de partij en animatie.


De moeite want: Leuk voor de kinderen die niet in voetbal zijn geïnteresseerd, want er is ook een springkasteel.

Landelijke gemeenten

Wat: In Koekelare (Concertplein) plaatst de vzw Feestcomité een groot scherm. In Handzame (Schoolwegel 5) doet de organisatie Cadaatan hetzelfde. In Pollinkhove plaatst de Gezinsbond het scherm in zaal Concorde.


De moeite want: Gezellig samentroepen in een landelijke sfeer zonder veel poeha. De opbrengst van de organisatie Cadaatan gaat trouwens naar een goed doel in de Filipijnen.


  En verder grote schermen in zaal Ysara (Nieuwpoort, Dienstweg Havengeul 14), bij het stadhuis van Koksijde (Zeelaan), trefcentrum De Boare (Koningsplein, De Panne) en jeugdhuis De Doze (Veurne, Noordstraat).


Een volledig overzicht vind je op www.hln.be/schermen. (TVA/GUS)

Lees meer