Stoffel Verheyde samen aan tafel met Maryam en mama Petra Lust.
Foto Benny Proot Stoffel Verheyde samen aan tafel met Maryam en mama Petra Lust.

Inclusiecoach helpt Maryam (14) aan leuke vrije tijd

Maryam (14) heeft gisteren samen met mama Petra Lust als eerste gebruikgemaakt van het advies van inclusiecoach Stoffel Verheyde.

De stad Oostende werkt samen met vzw Dyade en wil met de inclusiecoach een centraal aanspreekpunt voor iedereen die vragen heeft rond vrije tijd voor mensen met een beperking. De coach werkt samen met de betrokken stadsdiensten en organisaties en maakt mensen wegwijs in het aanbod aan vrijetijdsinitiatieven in Oostende.


"Maryam heeft veel vrienden op school, maar niet daarbuiten. Ze wilde daarom iets doen in haar vrije tijd. Stoffel heeft ons verteld over een zwemclub in Oostende met een G-werking voor mensen met een handicap. We zullen dat zeker eens uitproberen. Als ontspanning kunnen we bij vzw Dyade terecht", vertelt mama Petra Lust. "Het is handig dat er iemand je wegwijs kan maken. Ik wist bijvoorbeeld niet dat Maryam kon gaan zwemmen. Je kan als mama van een kind met een beperking ook eens je zorgen delen. Stoffel weet waar hij over spreekt."


De stad Oostende steunt het project. "Het streefdoel is om zo veel mogelijk mensen te leiden naar een gewone vereniging of club", licht schepen Arne Deblauwe toe.


De inclusiecoach zit op woensdag van 13 tot 16 uur en op donderdag van 17 tot 20 uur in het 't Bosjoenk. (LBB)

Lees meer