Het ongeval gebeurde in de buurt van de tramhalte Oostende Weg Naar Vismijn.
Bart Boterman Het ongeval gebeurde in de buurt van de tramhalte Oostende Weg Naar Vismijn.

Inzittende Britse wagen in levensgevaar na aanrijding met kusttram

Op de Eduard Moreauxlaan in Oostende is rond 16.20 uur een vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt door een aanrijding met de kusttram. Een Brits koppel reed in de richting van Bredene en wou de Hendrik Baelskaai oprijden. De bestuurder reed allicht door het rode licht en zag de tram niet aankomen. 

"De auto werd een tiental meter meegesleurd over de sporen. De bestuurder raakte lichtgewond, maar de toestand van de passagier bleek zeer ernstig. We hebben de vrouw met alle voorzichtigheid uit de auto bevrijd. Ze zat zwaar gekneld", zegt kapitein Dirk Maertens van de brandweer. De bevrijding duurde ongeveer een half uur. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis overgebracht. Het tramverkeer werd anderhalf uur ernstig verstoord.

 Volgens Inge Debruyne van De Lijn konden de passagiers van de tram in kwestie overstappen op een andere kusttram. Een tijd lang was geen enkel tramverkeer mogelijk op de E. Moreauxlaan. Na een uur kon het verkeer over een spoor rijden. De getroffen wagen werd getakeld. 

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Joeri De clercq

    Tramverkeer er uit ! En leg een metrolijn aan. Perfect te doen voor heel de kuststrook.

  • Rene Dannau

    de kust een wirwar van spoorlijnen en wegen met absurde regels die tram zou op een rail ver boven de grond moeten rijden.

Lees meer