Lesgever Thomas Demeyer (links) toont de kinderen hoe ze een drone moeten besturen.
Foto Proot Lesgever Thomas Demeyer (links) toont de kinderen hoe ze een drone moeten besturen.

Kinderen besturen drone op kamp

Een drone kunnen besturen, het is een van de populairste kinderdromen sinds de opkomst van het technologisch hoogstandje. Het dronekamp van Noordzee drones in het Oostendse Explorado was dan ook snel volzet.

"Ik ben erg geïnteresseerd in drones", zegt Simon Fevery (14). "Ik zou graag kunnen vliegen met een drone. Ik heb thuis al vliegtuigjes, maar dat lukt nog niet zo goed. Ik heb hier wel al veel geleerd. Ik zou later met een drone mooie beelden willen maken zoals in de Tour de France." Voor de jongens en meisjes de knuppels mogen bedienen, moeten ze eerst wat theorie leren tijdens het driedaags kamp. "Het is belangrijk dat ze weten wat mag en wat niet. Ze moeten ook wat technologische kennis hebben. Tijdens het kamp leren ze natuurlijk ook een drone besturen. Wij houden hun skills, zoals opstijgen en landen, bij en geven een diploma. Op het volgende kamp kunnen ze dan verder bouwen of later een opleiding volgen", vertelt lesgever Thomas Demeyer.


Er is natuurlijk ook tijd voor wat ontspanning en dat is ideaal in een locatie als Explorado. "We werken graag mee aan het initiatief. We zetten in op nieuwe technologieën en werken daarvoor samen met lokale partners als Noordzee drones uit Koksijde. Wij hebben speciaal daarvoor een vliegkooi gebouwd waarin de kinderen veilig kunnen werken met een drone. Het is leuk om te zien dat de kinderen heel erg geconcentreerd zijn. Ze zijn snel weg met alle technische termen", licht Carine Casteleyn van Explorado toe.


(LBB)

Lees meer