Politie zoekt Fitbitbende

De federale politie is op zoek naar een bende die de voorbije weken op verschillende plaatsen heeft toegeslagen in speelgoedwinkels van Dreamland, onder meer in Oostende. De mannen stelen altijd Fitbits, sporthorloges.

Het programma Faroek op VTM besteedde woensdagavond aandacht aan de zaak. De twee mannen sloegen onder meer toe in Oostende, Mechelen, Beveren, Deurne en Wilrijk. Telkens hadden ze het daarbij gemunt op horloges van het merk Fitbit, een sporthorloge met onder meer een hartslagmeter en een stappenteller. In Oostende sloegen ze toe op 16 februari. De twee mannen komen afzonderlijk de winkel binnen en kijken wat rond in de afdeling waar de Fitbits liggen. De horloges zijn allemaal verpakt in veiligheidsdoosjes. Een van de mannen slaagt er telkens in om één of meerdere doosjes open te krijgen en de horloges weg te steken. Hij wordt daarbij afgeschermd door de tweede man.


De politie is zeker dat het om dezelfde bende gaat en dat ze goed georganiseerd zijn. Wie informatie heeft over de daders, kan de speurders helpen op het nummer 080030300. (VTT)

Lees meer