3 De boxer-puppy die op een braakliggend terrein in de Biekorfstraat liep. Het hondje verblijft in een gastgezin.
PZ Oostende De boxer-puppy die op een braakliggend terrein in de Biekorfstraat liep. Het hondje verblijft in een gastgezin.

Twee puppy’s harteloos gedumpt op straat... En het dierenasiel is nochtans vlakbij

De dienst milieuhandhaving van de lokale politie Oostende is op zoek naar informatie over twee jonge puppy’s, die in de vrieskou werden achtergelaten op straat. “Vermoedelijk komen de hondjes uit hetzelfde nest. We willen weten welke problematiek erachter schuilt”, zegt eerste hoofdinspecteur Alain Peeters van afdeling milieuhandhaving.

Het eerste hondje werd op 2 december door voorbijgangers gevonden op een braakliggend terrein in de Biekorfstraat in Oostende, vlak bij de spoorweg. “Het hondje was pas een drietal weken oud, uitgedroogd en onderkoeld. De toestand van de jonge pup verbeterde snel bij de dierenarts en momenteel verblijft de pup in een gastgezin”, vertelt Alain Peeters. Het hondje, vermoedelijk een kruising met een boxer, was niet gechipt. Via de sociale media verspreidde de politie een opsporingsbericht om meer te weten te komen over de oorsprong van het hondje.

Vuurtorenwijk

Enkele weken later werd opnieuw een hondje aangetroffen, namelijk op 22 december in de Vingerlingstraat in de Vuurtorenwijk in Oostende. “Op basis van het uiterlijk komt het hondje wellicht uit hetzelfde nest als de eerste pup. Het werd verzorgd in een dierenkliniek en verblijft momenteel in het asiel. Na een beslissing van Inspectie Dierenwelzijn kan het hondje allicht worden vrijgesteld voor adoptie”, zegt eerste hoofdinspecteur Peeters.

De politie is een onderzoek gestart en roept daarbij de hulp in van de burgers. “In eerste instantie gaat onze bekommernis uit naar het welzijn van de hondjes. Als beide hondjes niet waren gevonden, zouden ze het wellicht niet hebben overleefd, omdat ze nog voeding van hun moeder nodig hadden. Achterlaten van dieren op zich is al strafbaar, met een minimumboete van 416 euro. Maar we vragen ons ook af welke problematiek erachter schuilt. Het dierenasiel is niet veraf. Wilden de vorige eigenaars kosten vermijden? Of schuilt daar meer achter?”, vraagt de eerste hoofdinspecteur zich af. De hondjes kunnen namelijk ook het resultaat zijn van illegale fokkerij.

Wie meer informatie heeft, kan mailen naar pz.oostende.milieuhandhaving@police.belgium.eu 

3 De boxer-puppy die in de Vingerlingstraat is gevonden. Het hondje zit nu in een dierenopvangcentrum.
PZ Oostende De boxer-puppy die in de Vingerlingstraat is gevonden. Het hondje zit nu in een dierenopvangcentrum.
3 De boxer-puppy die in de Vingerlingstraat werd gevonden. Het hondje verblijft nu in een dierenopvangcentrum.
PZ Oostende De boxer-puppy die in de Vingerlingstraat werd gevonden. Het hondje verblijft nu in een dierenopvangcentrum.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sophie Casteleyn

    Schande dat er zulke beulen zijn.. dieren zomaar om straat zetten.. ziekelijk.. bwah !

Lees meer