3 De Franse buldog werd vastgebonden aan de omheining van het asiel, net naast de waakhond. Het hondje probeerde zo ver mogelijk van de Duitse herder vandaan te blijven en was compleet uitgeput.
Het Blauw Kruis van de Kust De Franse buldog werd vastgebonden aan de omheining van het asiel, net naast de waakhond. Het hondje probeerde zo ver mogelijk van de Duitse herder vandaan te blijven en was compleet uitgeput.

Verwaarloosd hondje vastgebonden aan hek
van asiel: doodsbang van waakhond,
uitgeput en onderkoeld

Een Franse buldog is deze week gedumpt aan het asiel in Oostende. Het hondje was vastgebonden aan het hek van een gevaarlijke Duitse herder en stond doodsangsten uit. “Het dier was compleet uitgeput en onderkoeld. Dit is schrijnend”, reageert een geschokte Fabrice Goffin, voorzitter van het Blauwe Kruis van de Kust.

Het was woensdagmorgen toen een medewerker van het asiel in het Maria-Hendrikapark de Franse buldog aantrof. “Het hondje was met zijn leiband vastgebonden aan de afsluiting van het asiel. Daar zit onze waakhond, een gevaarlijke Duitse herder. De Franse buldog was zo ver mogelijk achteruit gekropen om niet gebeten te worden. Het arme dier moet doodsangsten uitgestaan hebben. Bovendien was het diertje onderkoeld, want het vroor die nacht”, vertelt voorzitter Fabrice Goffin. Het werd meteen binnen genomen.

Verwaarlozing

Een eerste controle wees erop dat het dier er slecht aan toe is. “Het hondje heeft gezwellen op zijn hoofd, ziet en hoort niet goed, is te mager, heeft een oog dat niet goed in de oogkas zit en stinkt. Nadat hij in een warme ruimte geplaatst werd en hij wat eten kreeg, knapte hij wat op en begon zelfs rond te stappen”, gaat Fabrice Goffin verder. 

Er werd een klacht ingediend bij de politie. Intussen zou de voormalige eigenaar van de hond bekend zijn. De man zou aan zijn vriendenkring hebben gezegd dat zijn hondje was overleden, maar moet nog verhoord worden. “In elk geval is het achterlaten van dieren strafbaar volgens de dierenwelzijnswet. Dit is verwaarlozing”, stelt eerste hoofdinspecteur Alain Peeters van de afdeling milieuhandhaving van de Oostende politie.

Kwalijke evolutie

Ook voor Fabrice Goffin is dit onaanvaardbaar.  “Wij tonen begrip als mensen om bepaalde redenen niet meer kunnen zorgen voor hun huisdieren. Dat een hondje echter harteloos wordt gedumpt, keuren wij af. Dit is trouwens het derde hondje dat deze winter werd vastgebonden bij het asiel, in de hoop dat we het zouden vinden. Vroeger kwam dat amper voor. Dit is een zeer kwalijke evolutie”, besluit Fabrice Goffin van het Blauwe Kruis van de Kust.

3 Het hondje was uitgeput, onderkoeld en doodsbang.
Het Blauw Kruis van de Kust Het hondje was uitgeput, onderkoeld en doodsbang.
3 Het diertje herstelt nu in het asiel.
Het Blauw Kruis van de Kust Het diertje herstelt nu in het asiel.

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Natacha Verpoort

    schandalig! eigenaars opsporen en hen voor de rest van hun leven de opkuis laten doen van het asiel! met 20.000 euro boete!

  • guido vermeyen

    Hondje zwaar getraumatiseerd....wanneer betere controle op aankoop en controle op wie een hond koopt, laten examen doen, over kennis honden...ook vlugger melden van verwaarlozing dieren in het algemeen....

Lees meer