14 Herr Seele en Katia Belloy zijn voortaan man en vrouw.
Benny Proot Herr Seele en Katia Belloy zijn voortaan man en vrouw.

VIDEO. Herr Seele huwt met Katia: opvallende aankomst op stadhuis, tweedehandskostuum en Jerry Lee Lewis

Kunstenaar Herr Seele (59) en schrijfster Katia Belloy (50) hebben elkaar het jawoord gegeven tijdens een losse, joviale ceremonie op het stadhuis. Op 6 en 7 april vindt een grote trouwpartij plaats in Grimbergen, waar Katia opgroeide.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De entree van Peter van Heirseele en Katia ging niet onopgemerkt voorbij. Ze kwamen aangetuft – tegen de rijrichting in – in de met graffiti bespoten vrachtwagen van Herr Seele. Bij wijze van grap haalde Herr Seele zijn aanstaande vrouw uit het laadruim. “Kijk, de bruid daalt neder”, lachte de geestelijke vader van Cowboy Henk. Het koppel straalde en werd toegejuicht door zo’n twintig vrienden en vriendinnen. 

Herr Seele droeg een muntgroen kostuum. “Ik heb het online gekocht, via eBay Amerika. Wat vind je ervan? Mooi, hé.” Ook Katia moest lachen. “Peter heeft dit kleed voor mij gekocht. Ja, het is ook tweedehands, het komt van Oxfam Solidariteit. Het heeft amper 12 euro gekost, maar kijk eens hoe mooi het is. We delen dezelfde filosofie over onder meer tweedehandskledij.” Herr Seele: “Ik heb het gekocht zonder dat Katia het had gepast. Maar ze had nog een alternatief klaar, hoor. Dit kleed heeft alvast iets mythisch, iets Grieks. Kijk eens hoe knap Katia eruitziet.” 

Peter en Katia leerden elkaar een goeie zeven jaar geleden kennen in de Belle Epoquewijk, waar ze wonen. Intussen zijn ze zo’n twee jaar een koppel. Voor Herr Seele is het zijn tweede huwelijk, Katia trouwt voor het eerst.

14 Herr Seele haalt zijn bruid uit het laadruim van zijn vrachtwagen.
Benny Proot Herr Seele haalt zijn bruid uit het laadruim van zijn vrachtwagen.

Jerry Lee Lewis

De ceremonie zelf was een vrolijke bedoening. In de hoek van de trouwzaal stond een platendraaier. Herr Seele haalde een plaat tevoorschijn van Jerry Lee Lewis en legde het nummer Breathless op. “Als pianostemmer ben ik zot van klassieke rock-’n-roll met piano. En ja, de titel zegt alles hé: ademloos. Dat is het effect dat Katia op mij heeft.” Het huwelijk werd officieel voltrokken door burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) en schepen Hina Bhatti (Open Vld). “We hebben speciaal het schepencollege onderbroken om dit huwelijk in te zegenen”, zegt Tommelein. Herr Seele en Katia ondertekenden de aktes. “Zo, het is gebeurd. Zijn we nu verplicht om kinderen te maken?”, knipoogde de kunstenaar richting Tommelein. “Nee, natuurlijk niet, maar je mag wel zoveel oefenen als je wil”, was hetantwoord.

14 Herr Seele en Katia Belloy in het stadhuis.
Benny Proot Herr Seele en Katia Belloy in het stadhuis.
14 Herr Seele legt een nummer op van Jerry Lee Lewis: Breathless.
Benny Proot Herr Seele legt een nummer op van Jerry Lee Lewis: Breathless.

Liliane Saint-Pierre en Bo Coolsaet getuigen

Na de ceremonie trok het gevolg naar de woning van Katia. Daar lagen onder meer lekkere broodjes van de bekende zaak Knapp Lekker Lang de feestvierders op te wachten, net als een glaasje porto en champagne. “Het grote feest is pas voor zaterdag 6 en zondag 7 april. In Grimbergen, waar Katia opgroeide, zullen we eerst trouwen voor de kerk. Ik ben niet gelovig, maar ik hou wel van spiritualiteit en religie - de barokkerk van Grimbergen is trouwens fantastisch”, zegt Herr Seele nog. “Liliane Saint-Pierre is mijn getuige. Leon, het zoontje van mijn ex-vrouw, is mijn bruidsjonker. Mijn ex-vrouw is trouwens regisseur van het huwelijk.” De bekende dokter Bo Coolsaet zal getuige zijn van Katia, die dan zal trouwen in een kleed van ontwerpster en vriendin Sofie D’Hoore. 

Taart van Cowboy Henk

Herr Seele zal dan ook samen met vriend Kamagurka een taart van Cowboy Henk met chocolade beschilderen. Op zondag volgt een groot feest in de Grimbergse deelgemeente Humbeek. “En ja, dan draag ik hetzelfde kostuum, maar wel met een andere broek”, besluit Peter.

14 Het gelukkige koppel.
Benny Proot Het gelukkige koppel.
14 Het gelukkige koppel.
Benny Proot Het gelukkige koppel.
14 Het gelukkige koppel.
Benny Proot Het gelukkige koppel.
14 Het gelukkige koppel.
Benny Proot Het gelukkige koppel.
14 Het gelukkige koppel.
Benny Proot Het gelukkige koppel.
14 De bruid, Katia Belloy.
Benny Proot De bruid, Katia Belloy.
14 Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) voltrekt het huwelijk.
Benny Proot Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) voltrekt het huwelijk.
14 Het gelukkige koppel.
Benny Proot Het gelukkige koppel.
14 De kus.
Benny Proot De kus.
14 Herr Seele met zijn bruid Katia Belloy omringd door schepen Hina Bhatti (Open Vld) en burgemeester Bart Tommelein (Open Vld).
Benny Proot Herr Seele met zijn bruid Katia Belloy omringd door schepen Hina Bhatti (Open Vld) en burgemeester Bart Tommelein (Open Vld).

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Buyck

    Waauw, speciaal het schepencollege onderbreken of laten onderbreken... Waar zijn de foto's van de gelukkige getuigen?

  • mario vermeersch

    Proficiat voor Herr Seele en zijn echtgenote (Mario uit Bredene)

Lees meer