Werken gestart van nieuwe studentenkamers en appartementen in Slachthuiskaai

In de Slachthuiskaai, in de wijk Hazegras, zijn de voorbereidende werken aan de gang voor de bouw van studentenkamers en appartementen. 

De plannen om studentenkamers in de Slachtkuiskaai te bouwen, werden al in 2016 voorgesteld. De eigenlijke bouw zal weldra kunnen starten. De voorbereidende werken zijn alvast begonnen. Concreet komen er op de site - waar vroeger een graspleintje, garageboxen en loods stonden - 48 studentenkamers, verspreidt over vier verdiepingen. Er komt ook een fietsenstalling. Vlak naast de studentenresidentie ligt de campus van hogeschool VIVES, in het vroegere sorteercentrum van Bpost. Sinds 1 september 2018 worden hier lessen georganiseerd. Bouwheer van het project is ION, dat op dezelfde site nog een nieuwbouwproject zal neerpoten. Deze nieuwe residentie, dat de naam Hazee krijgt, telt tien verdiepingen, goed voor twintig appartementen. Er komt ook een handelsruimte. De bouwvergunning is verkregen, volgens de projectontwikkelaar kunnen de werken in het voorjaar starten. Aan de overzijde van de straat, waar nu een kleine parking is, komt een parkje. Niet alleen dit project zal het uitzicht van de wijk Hazegras veranderen. Op de site van de hotelschool aan het station komt een nieuwe wijk. Groep Degroote bouwt er 485 flats, een hotel, winkels en een groot plein. Vooral de twee ‘sky towers’ - een toren van 100 meter, een tweede van 85 meter - zullen de skyline van Oostende voorgoed veranderen. De eerste toren is af in 2023.

4 Residentie Hazee telt tien verdiepingen, goed voor twintig appartementen. Het lagere gedeelte van de site herbergt de studentenkamers.
ION Residentie Hazee telt tien verdiepingen, goed voor twintig appartementen. Het lagere gedeelte van de site herbergt de studentenkamers.
4 Het project komt langs de Slachthuiskaai, tussen de Lijndraaiersstraat en Vaartstraat
TVA Het project komt langs de Slachthuiskaai, tussen de Lijndraaiersstraat en Vaartstraat
4 De residentie en studentenkamers liggen vlak naast de nieuwe campus van VIVES
ION De residentie en studentenkamers liggen vlak naast de nieuwe campus van VIVES
4 Het nieuwbouwproject en de studentenkamers liggen nabij het station
ION Het nieuwbouwproject en de studentenkamers liggen nabij het station

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer