De woning van de familie De Corte brandde op 13 oktober volledig uit.
JEW De woning van de familie De Corte brandde op 13 oktober volledig uit.

Hulpacties voor dakloos gezin blijven maar komen

De hulpacties voor het door een brand getroffen gezin uit Landskouter blijven maar komen. Zaterdag houdt het GILKO in Lemberge een eetfestijn, op 1 december volgt er een smulpartij in De Kluize op initiatief van café The Pub.

Na een ontploffing in de badkamer zag het 7-koppige gezin van Koen De Corte hun huis in vlammen opgaan. "Samen met enkele spoorwegarbeiders konden we onze hond en elf van dertien katten redden", vertelt Koen.


Nu verblijft het gezin in een noodwoning in Oosterzele. "We zoeken een huis dat groot genoeg is voor ons allen in de omgeving van Lemberge. Onze dochter raakt nu moeilijk met haar fiets op school."


Meteen na de brand toonde Landskouter zich van zijn warmste kant. Eerst was er de grote inzamelactie van Elsy De Wilde, maar daar bleef het niet bij. De Hotelschool in Gent, waar de oudste zoon school loopt, hield vorige week woensdag een spaghettislag. Nu zaterdag organiseren de leerkrachten en het oudercomité van het GILKO in Lemberge, waar de jongste dochter naar school gaat, een eetfestijn. Door het grote succes is de kaartenverkoop al gestopt.


Op 1 december volgt dan benefiet nummer drie in sporthal De Kluize in Scheldewindeke, georganiseerd door feestzaal Ter Ginstberg en café The Pub. "Er kan zo'n 400 man komen eten", zegt uitbaatster van The Pub Sarah. "Kaarten (voor stoverij of balletjes met tomatensaus) zijn nog altijd bij ons café of bij Elsy te koop. Ik kende het gezin niet, maar leerde hen kennen via Elsy. Wat zij hebben meegemaakt is verschrikkelijk."


"Wij zijn zeer blij met de hulp", zegt vader Koen. "De opbrengst gaat integraal naar mijn kinderen en hun geluk. (JEW)

Lees meer