2 Het gemeentehuis in Oud-Heverlee kent een nieuwe invulling.
Vertommen Het gemeentehuis in Oud-Heverlee kent een nieuwe invulling.

CD&V, Groen en Sp.a-plus vormen coalitie in Oud-Heverlee.

Adri Daniëls (CD&V) twee jaar burgemeester, daarna partijgenoot Bart Clerckx vier jaar burgervader

Ondanks het gegeven dat N-VA de beste papieren kon voorleggen na deze verkiezingsronde met 28,4 procent en zeven zetels behoren ze verrassend genoeg niet tot de meerderheid. CD&V met zes zetels, Groen met vijf zetels en SP.a-Plus met één zetel zullen de komende zes jaar de coalitie vormen. N-VA en Open Vld zitten in de oppositie.

Adri Daniëls zal de komende twee jaren burgemeester zijn. Daarna is het de beurt aan partijgenoot Bart Clerckx. Bij de CD&V zijn verder Katrien Timmermans en uiteraard Clerckx, voor de komende twee jaar, zeker van hun zitje als schepen. Bij Groen krijgen Mattias Bouckaert en Hanna Van Steenkiste een schepenfunctie, bij Sp.a-plus krijgt lijsttrekker Jos Rutten een schepenfunctie toegewezen. Normaal was Joris Vanderveeren bij de socialisten verkozen, maar er werd afgesproken dat indien de partij in de meerderheid zat het zitje naar de jongere Rutten zou gaan.

2 Wijnbouwer Paul Vleminckx wordt omgeven door Bart Clerckx (links) en Adri Daniëls (rechts)
Vertommen Wijnbouwer Paul Vleminckx wordt omgeven door Bart Clerckx (links) en Adri Daniëls (rechts)

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Joeri Willems

    Ronduit belachelijk. Tot nu toe hoor ik in de straat alleen maar negatieve reacties. Kan de burger hier echt niets aan doen?

  • Hans Vanermen

    Als inwoner van Oud-Heverlee ben ik diep beschaamd. Dit gaat in tegen alle beginselen van de democratie! Het wordt hoog tijd dat de winnende partij ook in Vlaanderen de burgemeester levert.

Lees meer