Woonzorgcentrum De Kouter in Blanden staat hoog op de agenda van de nieuwe bestuursploeg. Op foto de locatie waar het moet komen.
Vertommen Woonzorgcentrum De Kouter in Blanden staat hoog op de agenda van de nieuwe bestuursploeg. Op foto de locatie waar het moet komen.

Enkel burgemeesterschap staat vast in Oud-Heverlee

Onderhandelingen over schepenfuncties volop bezig

Nadat de grootste partij in Oud-Heverlee, de N-VA, buitenspel werd gezet bij de coalitiegesprekken kwamen CD&V, Groen en Sp.a-plus tot een vergelijk. Enkel het gegeven dat Adri Daniëls (CD&V) vanaf januari twee jaar burgemeester zal zijn en zijn partijgenoot Bart Clerckx hem daarna opvolgt, staat voorlopig vast. Voorlopig is het stevig onderhandelen geblazen om de schepenfuncties. De doorbraak daaromtrent is alleszins niet voor de komende vierentwintig uren voorzien.

"We waren in gesprek met de N-VA om een coalitie te vormen. Daar zijn we vanaf gestapt. Nadien hebben we gezien dat wij als partij stegen tegenover vorige gemeenteraadsverkiezingen en Groen dat ook deed. Daarom zijn we met elkaar beginnen praten. We kenden al een goede samenwerking met hen tijdens de voorbije legislatuur, dus waarom niet? We besloten gaandeweg Sp.a-plus ook in het verhaal te betrekken. Zo kunnen we ons centrum-sociale programma verder uitwerken. Onder andere de woonzorgzone De Kouter in Blanden, dat ook zal dienst doen als lokaal dienstencentrum, staat bij ons zeer hoog op de agenda", vertelt Adri Daniëls 

Bij CD&V zijn Bart Clerckx en advocate Katrien Timmermans zeker van een schepenfunctie, bij Groen zijn dat Mattias Bouckaert en Hanna Van Steenkiste en bij Sp.a-plus komt die toe aan lijsttrekker Jos Rutten.

"Als we de functies op voorhand hadden verdeeld, dan was het nu allemaal snel geregeld. Dat was echter niet het geval, we moeten nu de onderlinge schepenverdeling bekijken. Wat ook al vast staat, is dat de functie van OCMW-voorzitter zal verdwijnen en plaats zal maken voor een schepen van sociale zaken. Dat betekent dus dat er van het model van een burgemeester met vijf schepenen en een OCMW-voorzitter wordt overgegaan naar een burgemeester met vijf schepenen", legt de CD&V-lijstduwer van de voorbije verkiezingen uit. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer