2 Groen aanplanting verkiezingsbos, met in het rood toekomstige gemeenteraadsleden Josien Van Dyck en Sarah d'Hertefelt. Foto RV
Vertommen Groen aanplanting verkiezingsbos, met in het rood toekomstige gemeenteraadsleden Josien Van Dyck en Sarah d'Hertefelt. Foto RV

Groen Oud-Heverlee plant verkiezingsbos

Groen Oud-Heverlee beloofde na de verkiezingen het papierverbruik van verkiezingsaffiches , folders en flyers te compenseren door voor elke kandidaat één hoogstamboom te planten. Het team dat naar de verkiezingen trok had al lang twijfels of al dat papiergebruik niet tegenstrijdig was met het Groene gedachtengoed van ecologisch en duurzaam omgaan met materiaal en energie. Er werden op twaalf locaties bomen geplant. 

“Als compromis koos Groen Oud-Heverlee uiteindelijk voor een bescheiden zichtbaarheidscampagne én een compensatie in de vorm van een aanplanting”, verklaarde Mattias Bouckaert, huidig schepen van milieu.

2 Groen aanplanting verkiezingsbos. Fto RV
Vertommen Groen aanplanting verkiezingsbos. Fto RV

Inwoners werden op de hoogte gesteld van het initiatief en mochten zelf uit een ruim assortiment hoogstambomen kiezen. Het voorbije weekend was het zo ver. De lindes, beuken en fruitbomen werden door de groenkandidaten samen met de gegadigden geplant. In totaal werden op twaalf plaatsen in Oud-Heverlee bomen aangeplant.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer