Als kleine compensatie voor de verkiezingsaffiches, - borden en -folders worden er in samenwerking met Regionaal Landschap Dijleland 21 bomen planten, voor elke kandidaat 1. Andere politici deden echter ook mee zodat ze aan 105 nieuwe te planten bomen kwamen.
Vertommen Als kleine compensatie voor de verkiezingsaffiches, - borden en -folders worden er in samenwerking met Regionaal Landschap Dijleland 21 bomen planten, voor elke kandidaat 1. Andere politici deden echter ook mee zodat ze aan 105 nieuwe te planten bomen kwamen.

Politieke partijen planten verkiezingsbos als compensatie

Hoe graag hebben de Oud-Heverleese politici niét meegedaan aan de ratrace voor nóg meer en nóg grotere verkiezingsaffiches, borden en folders in de gemeente tijdens de voorbije periode? Als kleine compensatie gaan ze in samenwerking met Regionaal Landschap Dijleland bomen planten, voor elke kandidaat eentje.

Aanvankelijk kwam het idee van Groen Heverlee, voor hun 21 kandidaten wilden ze hetzelfde aantal bomen planten. Hun idee legden ze ook voor aan de andere politieke partijen in de gemeente. Ze kregen niets dan positieve reacties, met als gevolg een klein verkiezingsbos van 105 bomen.

Woon je in Oud-Heverlee en heb je een stukje grond beschikbaar waar er één of meerdere inheemse bomen mogen geplant worden? Laat het de gemeenteraadsleden van Groen dan snel weten! Dat kan telefonisch aan één van hun gemeenteraadsleden zoals Paul Pues op 0499 33 37 31 of Rita Decock via 016 40 34 89 of schepen Mattias Bouckaert op het nummer 0486 82 44 02. Je interesse in dit project melden, kan ook via mail naar info@groenoudheverlee.be De plantdag is voorzien op zaterdag 8 december.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer