3 RootsRock tuinfestival met Squeezy Scramble aan de Zoete Waters (tekst Stefan)
Vertommen RootsRock tuinfestival met Squeezy Scramble aan de Zoete Waters (tekst Stefan)

Tiende editie Roots Rock Festival komt er niet meer

Er komt dan toch geen tiende editie van het Roots Rock Festival in Oud-Heverlee. Organisatrice Yoke Boon gooit de handdoek in de ring, dit als gevolg van een slepende ziekte. Er staan negen edities op de teller van het gezellige Roots Rock Festival ten huize van Dirk en Yoke Boon in de Ophemstraat in Oud-Heverlee. 

Het was het plan om volgende zomer bij het tweede lustrum, de tiende editie, een “best of” van de voorbije edities te bundelen en aan het publiek voor te schotelen. Nu komt het zo ver niet.

De voorbije zomer lokte de negende editie van het Roots Rock in de tuin van Dirk Boon (58) en Yoke Boon (59) nog om en bij de zeshonderd toeschouwers. Het koppel wilde op een eenvoudige manier mensen bij elkaar brengen in een gezellige atmosfeer en mikte daarvoor deels op bezoekers die nog nooit naar festivals gingen. Het was de ideale gelegenheid om de festivalsfeer op te snuiven zonder te lange wachtrijen aan foodtrucks en toiletten en zonder gedrum tijdens een optreden door een teveel aan volk.

3 RootsRock tuinfestival met Squeezy Scramble aan de Zoete Waters (tekst Stefan)
Vertommen RootsRock tuinfestival met Squeezy Scramble aan de Zoete Waters (tekst Stefan)

Het festival had een side en een main stage. “Onze zoon Niels kwam op het idee om dit festival in onze tuin te organiseren. Gezien we geen inkom vragen, kunnen we het aantal bezoekers meten aan het drankverbruik, dit jaar is dat rond de zeshonderd gasten. We hadden de voorbije editie ongeveer veertig vrijwilligers vinden die grote inzet vertoonden”, aldus Yoke en Dirk. “Volgende zomer moest het een “best of” van groepen van de voorbije jaren worden. De tiende editie zal er niet komen. We hebben alles hieromtrent moeten annuleren. Ik ben al vele jaren bedlegerig en nam de organisatie grotendeels waar van achter de computer. Er komt zoveel bij kijken. Het moeilijkste eraan zijn de inschattingen, je weet niet hoeveel drank en eten je in huis moet hebben. Het wordt moeilijk om alles te blijven bolwerken, er komt een moment waarop we van ons hart een steen moesten maken. We houden er met zijn allen mooie herinneringen aan over, maar het is genoeg geweest. Er valt trouwens ook veel te beleven in het Leuvense tijdens de zomer en dit op amper tien minuten rijden van Oud-Heverlee. De bezoekers hebben er keuze genoeg om zich te amuseren”, aldus Yoke. “Het was fijn en kleinschalig en de mensen kwamen steeds met plezier. De tijd om te rusten en ons te focussen op kleinere initiatieven is gekomen”, aldus Yoke die samen met Dirk tijdens de donkere decembermaand instonden voor de kerstverlichting aan de parochiezaal in het centrum van Oud-Heverlee.

Het Roots Rock Festival bracht steeds een mengeling van rock, blues en jazz. Vorige zomer was dat met live optredens van onder andere Squeezy Scramble, Moonsnake, Tensfield, Ashling, Up Your Mule, Camelia, DanteS! en No Excuse. In het verleden stond Big Bill meermaals als headliner op de affiche, 

3 De organisatoren van het tuinfestival Roots Rock.
Foto Vertommen De organisatoren van het tuinfestival Roots Rock.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer