iStock

Van griezelwandeling tot pompoenen uitsnijden

De bangeriken blijven de komende dagen best binnen, want ook de Vlaamse Ardennen lijken wel volledig in de ban van Halloween. De inwoners halen massaal de vampierentanden en het nepbloed uit de kast voor drie dagen vol griezelplezier. Wij zetten enkele initiatieven voor u op een rijtje.

OUDENAARDE


Griezelen in kasteelpark


De Gezinsbond gaat vanavond griezelen in het Liedtspark in Oudenaarde waar allerhande griezelige activiteiten op het programma staan. Wie zich verkleed durft te laten zien, is er welkom vanaf 18.30 uur. Deelnemen kost 4 euro per persoon of 15 euro per gezin. Inschrijven kan via spookbondsfeest@gmail.com.


SINT-DENIJS- BOEKEL


Stoet door het dorp


De uitbaters van café De Weegbrug, Heufkensstraat 146 in Sint-Denijs-Boekel, organiseren morgenavond een stoet door het dorp met daarbij heel wat spektakel. De stoet vertrekt om 20 uur, waarna nog een halloweenfuif met special act plaatsvindt. Meer info via: 0476/209.425.


NOKERE


Griezelavond bij baron Casier


De koninklijke fanfare Sint-Cecilia Nokere organiseert maandag op haar beurt een griezelavond in en rond het kasteeldomein van baron Casier in Nokere. De fanfare stippelde een wandeltocht van vijf kilometer uit waarbij deelnemers onderweg tal van griezels tegen het lijf lopen. Starten kan in groepjes van maximaal vijftien personen aan zaal Nocra achter de kerk van Nokere. Deelnemen kost 10 euro. Inschrijven is vereist en kan via mail op fanfarenokere@hotmail.com.


ZOTTEGEM


Wandeling met 500 pompoenen


Wandelclub Egmont uit Zottegem verwacht maandag maar liefst 4.000 stappers op de jaarlijkse halloweenwandeling. Voor deze editie kweekten heel wat vrijwilligers samen 500 pompoenen. Die worden vakkundig uitgehold en uitgesneden en op de dag van de wandeling in de straten van de verschillende parcours geplaatst. Inschrijven en starten kan al vanaf 14 uur en het inschrijvingsgeld bedraagt 1,5 euro. De deelnemers kunnen kiezen uit 7, 10, 14 of 21 km.


MUNKZWALM


Broodjes bakken in halloweensfeer


KVLV Munkzwalm laat maandag van 14 tot 17 uur kinderen van de lagere school hun eigen broodje bakken in halloweensfeer. De kinderen brengen het best verkleedkleren mee. Na het bakken is er nog een feestje. De activiteit gaat door in het parochiaal centrum De Zwaluw in de Decoenestraat 12. Deelnemen kost 10 euro, kinderen en kleinkinderen van KVLV-leden betalen 6 euro.

Lees meer