Druivencross palmt centrum opnieuw in

Overijse is zondag voor de 81ste keer het decor van de 'moeder aller crossen'. Met Mathieu van der Poel tekent de winnaar van de voorbije twee edities van de Druivencross present, al geven enkele andere toppers wel verstek. Door de Druivencross gelden tijdelijk aangepaste verkeersmaatregelen in Overijse.

Zo is alle verkeer vanaf 8 uur vanochtend verboden op het Begijnhof, de Loensdelleweg (tussen Begijnhof en Tenots), de kasseiweg naar het voetbalplein en de parkings aan het voetbalveld van Tempo Overijse, de Zagerijstraat en aangrenzende parkings. Om de Loensdelleweg en Tenots toegankelijk te houden voor bewoners en hulpdiensten wordt het eenrichtingsverkeer in het laatste deel van de Loensdelleweg tijdelijk opgeheven. Plaatselijk verkeer wordt er van kracht en wordt er alternerend toegelaten.


Tussen vanavond 20 uur en morgen 22 uur mag er niet gestationeerd en geparkeerd worden op de verschillende parkings van het Stationsplein en de parkings langs de J.P. Dieudonnéstraat. Zondag wordt dan weer alle verkeer verboden in de J. Bt. Dekeyserstraat, de Molendreef en de Heurkstraat. Het verkeer in de Stationsstraat wordt omgeleid via de Gebr. Danhieuxstraat en de Heuvelstraat. ln de Processiestraat en Borchthof wordt het eenrichtingsverkeer omgedraaid, zodat de voertuigen het laatste deel van de Stationsstraat vlot kunnen verlaten. Verder wordt er een eenrichtingsverkeer alsook een stilstaan- en parkeerverbod ingesteld in de Heuvelstraat tussen de Gebr. Danhieuxstraat en Schavei. Tot slot wordt alle verkeer op zondag verboden in de Emile Carelsstraat.


(RDK)

Lees meer