Minister Crevits (centraal) ontvangt het chocolade kompas van een delegatie van de scholengemeeschap
RV Minister Crevits (centraal) ontvangt het chocolade kompas van een delegatie van de scholengemeeschap

Minister Crevits looft instapmogelijkheden bij WICO

Afgelopen week donderdag ontving minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) van scholengemeenschap WICO een chocolade kompas en uitleg over het programma van het eerste jaar secundair onderwijs. “Dit is een eerste graad met drie, zelfs vier instapmogelijkheden”, reageerde de minister tevreden.

WICO maakte een filmpje waarmee ouders en kinderen helder en duidelijk worden geïnformeerd. Ook de minister kreeg dit te zien en bekeek het met veel interesse. Verder was er ook overleg over het personeelsbeleid, de werkingsmogelijkheden van een internaat, de modernisering van het arbeidsgericht onderwijs en de toekomst van de zevende jaren. Administrateur-generaal bij het Agentschap voor Onderwijsdiensten Patrick Poelmans tekende tevens present.

Crevits gaf nogmaals mee dat ze overtuigd is dat scholen die samenwerken, efficiënter kunnen omgaan met hun middelen en daardoor zelf oplossingen realiseren op diverse terreinen. Ze ging ook in op de uitnodiging voor de eerstesteenlegging.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer