2 Deze gebouwen moeten plaats maken voor vier huizen en één meergezinswoning.
Foto's Flamand Deze gebouwen moeten plaats maken voor vier huizen en één meergezinswoning.

Buurt kant zich tegen bouwproject

OMWONENDEN BEZORGD OVER WERFVERKEER EN PARKEERDRUK

Enkele omwonenden kanten zich tegen de bouw van vier huizen en een meergezinswoning van zeven flats langs de Potterijstraat. Ze willen het werfverkeer uit de buurt weren en vrezen extra parkeerdruk. Ze hebben al een bezwaarschrift ingediend tegen de bouwaanvraag.

Samen met tien andere omwonenden kant Lydia Deseyne zich tegen het project. "De Potterijstraat is een heel smalle toegangsweg met een haakse bocht tussen de bestaande huizen. Die weg is volgens ons niet geschikt voor zwaar werfverkeer." De omwonenden vrezen ook de extra verkeersdrukte die de bouw met zich mee zal brengen. "Het bouwen van de woningen en appartementen zal gepaard gaan met een toenemende vraag naar parkeergelegenheid. Iets dat hier in Roesbrugge nu al geregeld problemen veroorzaakt." De omwonenden stellen zich ook de vraag wat de gevolgen zullen zijn met betrekking tot de IJzer en het overstromingsgevaar. "Roesbrugge wordt bovendien gepromoot als 'charmant dorp' en 'petit Paris'. We vrezen dat een appartementencomplex met een hoogte van 12,4 meter aan de oever van de IJzer de charme van ons dorp nadelig zal beïnvloeden."

2 Het feit dat op het aanplakbiljet de tijdslimiet om bezwaar in te dienen werd aangepast, veroorzaakt argwaan in de buurt.
Eric Flamand Het feit dat op het aanplakbiljet de tijdslimiet om bezwaar in te dienen werd aangepast, veroorzaakt argwaan in de buurt.

Argwaan

En dan is er iets dat nog meer argwaan heeft teweeggebracht. "Op het gele aanplakbiljet stond er te lezen dat we slechts dertig dagen de tijd hebben om bezwaar in te dienen in de plaats van zestig dagen. 'Zestig' werd met balpen doorstreept. We hebben burgemeester Dejaegher om extra uitleg gevraagd, maar zijn agenda was overvol. Dus hebben we nu snel een bezwaarschrift moeten indienen zonder dat we uitleg gekregen hebben. Diensthoofd omgeving Dimitri Durnez is wel bereid om op 25 oktober ter plaatse te komen en met ons te spreken, maar dat is de dag nadat het openbaar onderzoek wordt afgesloten."

Nog niet te laat

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) reageert. "Dat we de omwonenden geen uitleg over het project willen geven, is niet correct. De voorgestelde datum lukte jammer genoeg niet in mijn agenda", aldus de burgemeester. Burgemeester Dejaegher zal diensthoofd Dimitri Durnez op 25 oktober vergezellen bij diens bezoek ter plaatse. "De omwonenden mogen ook altijd bij de dienst omgeving langsgaan voor extra uitleg." Burgemeester Dejaegher wil verder nog geen uitspraken doen. "Ik moet het bezwaarschrift nog volledig doornemen. Het project is nog niet vergund, dus er is zeker nog niets te laat."

Lees meer