Met een speciaal systeem werden brede riemen onder het dier geschoven, zodat het met een kraan uit de beerput kon getild worden.
brandweer Zuid-IJzer Met een speciaal systeem werden brede riemen onder het dier geschoven, zodat het met een kraan uit de beerput kon getild worden.

Koe valt in beerput: met vertraging naar het slachthuis

Op een landbouwbedrijf langs de Montefoulstraat in Proven is maandagmorgen rond half negen een koe in een beerput gevallen. Dat gebeurde toen het dier op een vrachtwagen moest geladen worden waarmee ze naar het slachthuis zou gebracht worden. De beerput was tot een hoogte van zowat 1,60 meter gevuld met mest. De brandweer van de post Zuid-IJzer kreeg de hulp van een dierenreddingsteam van brandweer Westhoek om het dier te evacueren. Om dat mogelijk te maken, werden met een speciaal systeem grote riemen onder de koe doorgeschoven. Daarna werd de koe met een kraan uit de beerput getild. Het dier vertrok met vertraging dan toch nog naar het slachthuis.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Monique Coppoolse

    Arm dier...

Lees meer