2 Het Flegado Koor is er helemaal klaar voor.
David Legreve Het Flegado Koor is er helemaal klaar voor.

'Lokale helden' palmt Klein-Brabant in

TWINTIG MUZIKALE ACTS VERSPREID OVER 13 BIJZONDERE LOCATIES

Twintig muzikale acts verspreid over dertien bijzondere locaties, dat is het programma waarmee 'Lokale Helden' vandaag Klein-Brabant inpalmt. Ook het koor van zorgcentrum Flegado is van de partij. "Met wat extra repetities en een gezonde portie zenuwen zijn we er helemaal klaar voor!", klinkt het gemotiveerd.

Lokaal muzikaal talent in de kijker zetten, met dat opzet lanceerde Poppunt het initiatief 'Lokale Helden'. De gemeenten Bornem, Puurs en Sint-Amands sprongen mee op de kar en gingen samen op zoek naar talent onder de kerktoren én de nodige podia om al dat muzikale kunnen op te laten schitteren. "We wisten niet wat we konden verwachten, en waren zelfs wat overdonderd door het grote succes", zegt Annelies Hautekeete van de Bornemse jeugddienst. "Het aanbod is met piepjonge muzikanten over mensen met een beperking tot oude rotten in het vak enorm divers. Ook de locaties zijn stuk voor stuk de moeite waard: we palmen cafés en jeugdhuizen in, maar ook handelszaken en een fabrieksgebouw, het dak van CC De Kollebloem en meer."

2 Sam Thomas van fitnesscentrum Go-Fit schuift voor één keer de fitnesstoestellen aan de kant voor 'Lokale Helden'.
David Legreve Sam Thomas van fitnesscentrum Go-Fit schuift voor één keer de fitnesstoestellen aan de kant voor 'Lokale Helden'.

Gezonde spanning

De mensen met een beperking van het 'Flegado koor' treden om 14 uur op in café Koningsrek, beter bekend als 'Zates ' in Branst. "Dit koor werd opgericht als één van de activiteiten van ons dagcentrum, elke maandag wordt er samen gezongen. Maar naast die repetities zoeken we ook plaatsen om op te treden", zegt Jo De Vos van Flegado. "Daarom schreven we ons meteen in voor 'Lokale Helden', met Zates in Branst versierden we een schitterende locatie voor ons optreden. Onze koorleden kozen zelf de geschikte liedjes uit ons repertoire, het wordt een reeks van gekende klassiekers zoals bijvoorbeeld 'Marina' van Rocco Granata. We hebben al enkele extra repetities achter de rug, en stilaan beginnen de zenuwen op te komen. Maar het gaat om gezonde spanning, we zijn er helemaal klaar voor!"


Een niet alledaagse plaats waar vanavond voor het eerst een optreden plaatsvindt, is fitnesscentrum Go-Fit in de Barelstraat. "We schuiven in de fitnesszaal zelf gewoon toestellen aan de kant, om ruimte te maken voor het optreden van Oraima BC. Zij brengt om 20.30 uur 'latin pop'", zegt Sam Thomas van Go-Fit. "Onze sportievelingen kunnen sporten op live-muziek of zelfs meedansen. We trakteren naar aanleiding van het optreden op tapas en sangria." Lokale Helden Klein-Brabant vindt vandaag plaats vanaf 14 uur.


Ook in Heist en Lier zet 'Lokale Helden' vandaag voet aan wal en kan iedereen genieten van plaatselijk talent. (EDT/ AVH/WAE)

Lees meer