Bewoners van 't Onzent schilderen voor hun tentoonstelling.
Foto Legreve Bewoners van 't Onzent schilderen voor hun tentoonstelling.

Flegado en 't Onzent tonen 'KLEUR'

De Puurse tehuizen voor personen met een beperking Flegado en 't Onzent slaan de handen in elkaar en organiseren samen de expo 'KLEUR'. "We stellen werken tentoon die onze mensen tijdens de kunstateliers creëerden. Ook hier zit heel wat verscholen talent", zeggen Ellen Roef van 't Onzent en Jo De Vos van Flegado.

"We zijn in 't Onzent het hele jaar door elke dag creatief bezig, en het resultaat mag er best wezen. Het zou zonde zijn om al dat moois hier maar te laten rondslingeren, we willen ons kunnen ook tonen aan het grote publiek. Twee jaar geleden organiseerden we daarom voor het eerst de tentoonstelling 'ANDERS' samen met Flegado, nu gaan we voor een vervolg met als thema 'KLEUR'. Vanuit 't Onzent brengen we vooral werken op canvas en in papier-maché mee", zegt Roef.


"Onze mensen werken wekelijks met veel goesting rond kunst, we proberen telkens nieuwe materialen en technieken uit. Het resultaat zijn héél veel kunstwerken in klei, gips, gemaakt met recyclagematerialen, abstracte schilderijen en meer", gaat De Vos verder. "De kunstwerken ontstaan uit de leefwereld van onze mensen en hun kijk op de wereld. Het is een uitdaging voor de begeleiders om bij elk van onze bewoners in te spelen op wat ze kunnen en willen. Met deze expo willen we op een andere manier met onze werking naar buiten komen."


De tentoonstelling 'KLEUR' van Flegado en 't Onzent wordt officieel geopend op maandag 20 oktober en is vrij toegankelijk voor het grote publiek van dinsdag 21 oktober tot en met donderdag 6 november in CC De Kollebloem, Kloosterhof 1 in Puurs.


(EDT)

Lees meer