2 Voorzitter Carl Adams en zijn vrienden spelen voortaan twaalfde man voor landskampioen Anderlecht met deze luxueuze bus.
Klaas De Scheirder Voorzitter Carl Adams en zijn vrienden spelen voortaan twaalfde man voor landskampioen Anderlecht met deze luxueuze bus.

Plaats voor 60 fans en 30 bakken bier

MIGHTY MAUVES STELT CHICSTE SUPPORTERSBUS VAN BELGIË VOOR

Anderlechtsupportersclub Mighty Mauves uit Rijkevorsel pakt volgend seizoen uit met een gloednieuwe supportersbus. Het pareltje kost zo'n 80.000 euro, maar dat is er dan ook aan te zien. "Het is altijd leuk om met onze eigen bus op wedstrijden van Anderlecht aan te komen. Nieuwsgierige blikken genoeg", verwacht voorzitter Carl Adams.

Mighty Mauves, met als uitvalbasis café Saloud in Rijkevorsel, staat in Anderlechtmiddens gekend om zijn eigen gepersonaliseerde supportersbus. Toen ze in 2010 voor het eerst met hun eigen bus de parking aan het stadion opreden, trokken heel wat supporters grote ogen.


"Voor onze eerste bus betaalden we 25.000 euro, maar na enkele wedstrijden stonden we al met pech aan de kant. Een serieuze domper, want de herstellingswerken kostten nog eens 12.000 euro. Nu, zeven jaar later, was het beste eraf. We lieten ons oog vallen op de voormalige spelersbus van SK Lierse en kleedden die aan naar onze verwachtingen", vertelt Carl.

2 De frigo's: nu nog wat leeg, maar propvol op matchdag.
Klaas De Scheirder De frigo's: nu nog wat leeg, maar propvol op matchdag.

80.000 euro

Het kostenplaatje van de nieuwe bus bedraagt zo'n 80.000 euro, maar dat vinden Carl en ticketmaster Raf niet erg.


"Mighty Mauves bestaat 21 jaar. Onze supportsclub is geen spaarkas, onze eerste zorg is het comfort van de 200 leden. Zo'n 80 daarvan hebben een abonnement op Anderlecht en 60 van hen rijden elke thuismatch mee met onze bus. Natuurlijk vragen mensen zich af hoe wij een die nieuwe bus kunnen betalen, maar let op: elke week een autobus huren kost ook al gauw 500 euro. Voor buitenlandse trips betaal je zelfs een veelvoud. En elk seizoen heb je toch zo'n 50 keer een autobus nodig. Dit betaalt dus zichzelf terug", weet Carl.

Feestje inzetten

Gelukkig beschikt Mighty Mauves over enkele leden met rijbewijs D . "We hebben vier abonnees die met een bus mogen rijden. Zij wisselen elkaar af zodat ze zelf ook eens een fris pintje kunnen drinken."


De nieuwe Mighty Mauvesbus is niet alleen een streling voor het oog van de Anderlechtsupporter, ook aan het comfort is gedacht. "Achteraan prijkt het schild van onze favoriete club en vooraan staat de naam van onze supportersclub. Boven de ramen aan beide zijkanten, staat de eerste zin van een populair supporterslied: 'We''re gonna support the boys in mauve and white', met dan onder de ramen ons logo. De zetelovertrekken zijn in de kleuren van Anderlecht en dragen ons logo. In de kofferruimte hebben we een koelinstallatie met ruimte voor 22 bakken drank en in de bus zijn ook nog eens twee frigo's waar telkens vier bakken inkunnen. Dorst lijden is dus uitgesloten bij ons", lacht Carl.


Momenteel zijn Carl en Raf ook nog bezig met het plaatsen van een muziekinstallatie.


"Zodat we na elke overwinning meteen een feestje kunnen inzetten", besluit Carl.

Lees meer