3 NU - Over twee jaar zal de Izegemsestraat er helemaal anders uitzien: een smallere rijweg met brede fiets- en voetpaden aan beide kanten van de weg.
Jos Bogaerts NU - Over twee jaar zal de Izegemsestraat er helemaal anders uitzien: een smallere rijweg met brede fiets- en voetpaden aan beide kanten van de weg.

Izegemsestraat veiliger voor fietsers

BUURTBEWONERS VRAGEN AL SINDS JAREN '80 OM HERAANLEG GEVAARLIJKE WEG

Buurtbewoners vragen er al jaren om, maar nu is het eindelijk zover: de Izegemsestraat in Rumbeke wordt heraangelegd. De nutswerken starten na het bouwverlof. Tegen het voorjaar van 2017 moet de straat een stuk veiliger worden voor fietsers. "Bij regen is het hier levensgevaarlijk", zeggen de buurtbewoners.

Al sinds de jaren '80 ijveren de inwoners van de Izegemsestraat en de zijstraten ervoor dat de straat heraangelegd wordt. Vooral bij regen ontstaan er problemen, want het water blijft op het wegdek staan. Binnenkort starten eindelijk die langverwachte wegenwerken.


"We vernieuwen de nutsvoorzieningen en voeren riolerings- en wegenwerken uit", legt Stefan Leys, consulent Wegenwerken van de stad Roeselare, uit. "In de Izegemsestraat werken we vanaf het kruispunt met de Zeger Maelfaitstraat tot aan de grens met Izegem. Ook de Roterijstraat, Oudstrijderslaan tot aan de Joe Englishstraat, de Regenbeekstraat tot en met het kruispunt met de Regenbeekkouter en de Regenbeekkouter zelf worden aangepakt."

3 2017
Bieke Cornillie 2017

Veiligheid

Bij de werken is er ook aandacht voor de veiligheid van zwakke weggebruikers. Er komt een dubbelrichtingsfietspad en brede voetpaden. De rijweg zal ook een stuk versmallen. Bij de aansluiting met het centrum zal de voorrang draaien. Wie vanuit de Izegemsestraat komt, krijgt voorrang. "De werken verlopen in fasen", gaat Leys verder. "Eerst komen de Zeger Maelfaitstraat tot aan de Oudstrijderslaan aan de beurt, daarna de straat vanaf de grens met Izegem tot aan de Oudstrijderslaan en de Roterijstraat. In een derde fase wordt de Oudstrijderslaan aangepakt. We starten in augustus, na het bouwverlof. In het voorjaar van 2017 zou alles af moeten zijn."

3 De bewoners zijn alvast tevreden, want ze vragen al jaren om de heraanleg van hun straat.
Jos Bogaerts De bewoners zijn alvast tevreden, want ze vragen al jaren om de heraanleg van hun straat.

Vragen

De inwoners vragen al sinds de jaren '80 om de heraanleg van hun straat. Ze zijn dan ook ontzettend blij met de werken. "We wachten hier al jaren op", lacht Veronique Bostyn. "Wie hier met de fiets rijdt als het wat geregend heeft, komt gegarandeerd kletsnat thuis. Er blijven enorm veel plassen liggen. Ook het uitzicht van de Regenbeekstraat zal er op verbeteren, want dat is op dit moment maar een vuile hoek."


"Wij hebben wel nog wat vragen", vullen Marc Deceuninck en Els Verstraete aan. "We wonen in de Regenbeekkouter, een doodlopende straat. Het is ons niet meteen duidelijk langs waar wij weg zullen kunnen. Ik ben kinesiste en hoop dat mijn klanten nog tot bij ons zullen raken. Ook over de kosten voor de aansluiting op het gescheiden rioleringsstelsel blijft het voorlopig stil. Maar de werken zijn wel hoognodig. Heel wat mensen willen niet meer door de Izegemsestraat fietsen als het regent."


Het verlengde van de Izegemsestraat - de Roeselaarsestraat op grondgebied Izegem - werd eind vorig jaar heraangelegd en toen uitten heel wat omwonenden hun ongenoegen over de hinder op de belangrijke verbindingsweg. Nu is dus de kant op grondgebied Rumbeke aan de beurt. Meer info op www.roeselarebereikbaar.be.

Lees meer