9 Het volledige team van Mania-K is apetrots op de realisatie.
Joke Couvreur Het volledige team van Mania-K is apetrots op de realisatie.

Luxueus shoppen in voormalige Nationale Bank: kledij in de lokettenzaal en accessoires in de kluis

Pand bevat naast boetiek Mania-K ook Mania-K Café en Sports Club Mania-K

Na twee jaar van verbouwen en renoveren heeft modewinkel Mania-K zijn pand in de Delaerestraat verruild voor een nieuwe thuis in de vroegere Nationale Bank in de H. Consciencestraat. Leuk detail: in de vroegere kluis van de bank vind je voortaan de accessoires. Naast de boetiek vind je in het pand ook het Mania-K Café en Sports Club Mania-K.

Een koets, cocktails door Monsieur Vivien uit Parijs, een rij piccolo’s,… Alle registers werden opengetrokken voor de officiële opening van Mania-K. Zaakvoerster Heidi Vandenabeele kijkt er al sinds 2016 naar uit. Dat jaar kocht ze de vroegere Nationale Bank van het stadsbestuur om er een van haar drie modezaken in onder te brengen. De voorbije jaren onderging het monumentale gebouw een complete metamorfose. “De werken hadden geen dag langer mogen duren”, lacht Heidi. “We hebben het er echt mee gehad. De afgelopen zes maanden hebben we geen dag vakantie meer genomen en de laatste week maakten we extreem lange dagen. Maar het zit er op en het is precies geworden wat ik wou. Ik ben echt dankbaar. Mijn team heft alles op alles gezet, want de winkel in de Delaerestraat was nog tot en met woensdag open. Ik had dit ook echt niet gekund zonder mijn partner Peter Van Hulle.”

9 De vroegere bankkluis is gevuld met accessoires.
Joke Couvreur De vroegere bankkluis is gevuld met accessoires.

Evenementen

De vroegere lokettenzaal werd omgevormd tot de nieuwe Mania-K. Op de verdieping waar vroeger de bankkantoren waren, vind je het Mania-K Café en Sports Club Mania-K, die al sinds december open is. De rest van het gebouw wordt ingepalmd met kantoren, stockruimte en een fotostudio voor eigen gebruik. “We hebben Mania-K wat uitgebreid. Naast de couturemerken die we al in huis hebben, kun je hier voortaan ook terecht voor enkele Belgische merken”, legt Heidi uit. “Volledig nieuw is ons Mania-K Café. Hiervoor werken we samen met Thijs Gelaude en Chaëlle Danneels. Thijs deed ervaring op bij Hertog Jan en Restaurant Bartholomeus, terwijl Chaëlle in binnen- en buitenland heeft gewerkt als hotelmanager. In het café kun je terecht voor een hapje en een drankje, maar op donderdag, vrijdag en zaterdag serveren we ook een lunch van niveau. Ook gaan we er regelmatig evenementen organiseren. Zo nemen we op 27 februari de modetrends voor dit jaar onder de loep, geven we op 28 maart make-up- en kapseltips en vindt op 25 april onze Soirée Parfumée plaats. Ook cocktails maken en figuur- en stijlanalyse komen nog aan bod.” 

Inspiratie

Terwijl je vroeger misschien wel eens de Nationale Bank binnenstapte om centen af te halen, zal je er nu vooral centen uitgeven. En dat in een bijzonder luxueus kader. “De klanten die we over de vloer krijgen, zijn heel werelds en niet zo snel geïmponeerd. Voor het ontwerp liet ik me inspireren door hotels in onder andere Parijs en Milaan waar ik zelf regelmatig ben om collecties aan te kopen. Veel accenten die je hier terugziet, heb ik daar opgepikt.”

Mania-K beschikt ook over een privéparking achter het gebouw. De winkels 7 for All Mankind en Liu Jo blijven in de Delaerestraat. Meer info op www.mania-k.be.

9 Voor de opening werden alle registers opengetrokken.
Joke Couvreur Voor de opening werden alle registers opengetrokken.
9 Peter Van Hulle, Heidi Vandenabeele en haar zoon Viktor Maddens zijn fier op hun nieuwe stek.
Joke Couvreur Peter Van Hulle, Heidi Vandenabeele en haar zoon Viktor Maddens zijn fier op hun nieuwe stek.
9 De vroegere lokettenzaal werd omgeturnd tot boetiek Mania-K.
Joke Couvreur De vroegere lokettenzaal werd omgeturnd tot boetiek Mania-K.
9 Mania-K
Joke Couvreur Mania-K
9 Mania-K
Joke Couvreur Mania-K
9 Mania-K Café
Joke Couvreur Mania-K Café
9 Mania-K Café
Joke Couvreur Mania-K Café

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer