Steve Schrauwen en Dominique De Jonghe in Sugar Boxing Club.
Joke Couvreur Steve Schrauwen en Dominique De Jonghe in Sugar Boxing Club.

Ready to rumble? Sportsclub Vision 21 start Sugar Boxing Club: “We willen boksen sexy maken”

Stevige uitbreiding voor Sportsclub Vision 21. Zaakvoerder Steve Schrauwen kocht de vroegere Tupperware-loods langs de Vierwegstraat en bouwt er samen met Dominique De Jonghe de Sugar Boxing Club uit. “We leren hier the noble art of boxing op een recreatieve manier aan, maar kregen ook al de vraag van profboksers of ze onze infrastructuur mogen gebruiken”, aldus Dominique.

Delphine Persoon, Oshin Derieuw, Yves Ngabu en in een iets verder verleden Jean-Pierre Coopman. Het zijn niet alleen klinkende namen in de internationale bokswereld, maar het zijn ook allemaal talenten ontsproten aan de Mandelstreek. Toch was er in de streek tot nu toe geen enkele bokszaal waar de focus ligt op recreatie. Maar daar brengt Sportsclub Vision 21 vanaf volgende week verandering in met hun Sugar Boxing Club. “Het is gestart vanuit een gebrek aan parking”, vertelt Steve Schrauwen van Vision 21. “Ik informeerde bij de buren of ik hun parking mocht gebruiken en uiteindelijk bleek de loods zelf te koop te zijn. Dat was voor mij een waar godsgeschenk want Vison 21 groeide enorm.”

80 parkeerplaatsen

Zo kreeg Schrauwen er niet alleen in één klap 80 parkeerplaatsen bij, maar ook een extra gebouw. “Enkele jaren terug hadden we het er al eens over gehad dat het wel leuk zou zijn om bokslessen aan te bieden. Maar toen paste het noch in Steve noch in mijn agenda”, zegt gediplomeerd bokstrainer Dominique De Jonghe die eveneens lid is van het managementteam van Yves Ngabu, Europees bokskampioen bij de cruisergewichten. “Toen Steve dit pand kocht, vielen plots de puzzelstukken ineen. Hij had de infrastructuur en de logistiek en ik de kennis over de bokssport.”

Vanaf 14 jaar

Het resultaat van de samenwerking is de Sugar Boxing Club die volgende week opstart in een gloednieuwe zaal uitgerust met onder meer bokszakken, een professionele ring, spiegels, sfeerverlichting,… “De Sugar Boxing Club staat niet synoniem met boksfitness, maar met de echte Engelse boks”, vertelt Dominique. “Die Olympische discipline, de lastigste sport ter wereld, leren we hier op een recreatieve manier aan en willen we op die manier uit de schaduw halen en op een gezonde manier in de kijker zetten. Het gaat niet om klappen uitdelen of krijgen, maar om conditie, discipline en techniek zoals het voetenwerk, het positioneren in de ring, de bescherming,…” “Vanaf 14 jaar ben je hier welkom”, pikt Steve in. “Qua beleving gaan we echt voor het totaalplaatje met verlichting, muziek, rook. We willen boksen sexy maken. De lessen worden gegeven door Dominique en twee andere trainers die niet alleen erkend zijn door Sport Vlaanderen maar een verleden hebben als profbokstrainers.”

We gaan voor het totaalplaatje met verlichting, muziek en rook

Steve Schrauwen

De focus van de Sugar Boxing Club ligt op het recreatieve. “Maar ook het competitieve luik van de sport zal er wel bij varen”, aldus Dominique. “Grote voordeel is dat wij niet verbonden zijn aan de Boks Liga. Zo is Yves Ngabu alvast van plan om straks, als hij terug is uit Engeland waar hij momenteel volop traint, hier de infrastructuur te gebruiken.”

Gratis les

Als opwarmertje kan iedereen volgende week proeven van de bokssport en de nieuwe bokstempel via een gratis initiatieles. “Daarnaast bieden we startpakketten van 10 lessen aan voor tieners, youngsters, dames en heren. Ook privélessen zijn mogelijk”, besluit Steve.

Meer info op www.sugarcube.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer