2 Yves Ngabu en Oshin Derieuw zijn er klaar voor.
Joke Couvreur Yves Ngabu en Oshin Derieuw zijn er klaar voor.

Roeselaarse bokskampioenen verdedigen titel en brengen hulde aan Jean-Pierre Coopman tijdens Boxing Fight Night

Twee Roeselaarse bokskampioenen verdedigen zaterdag hun titel in eventhal Schiervelde. Wereldkampioen superlichtgewichten bij de World Boxing Federation Oshin Derieuw neemt het op tegen de Turkse Gülsüm Tatar en Europees kampioen bij de cruisergewichten Yves Ngabu gaat de strijd aan met Deen Micki Nielsen. 

“Het wordt een uniek evenement”, meent Oshin. “Ik ken Yves al sinds mijn jeugd. We woonden amper vijf huizen van elkaar. Ik denk dat het bijzonder zeldzaam is dat twee mensen uit dezelfde straat tijdens hetzelfde event hun titel verdedigen. Het is mooi dat we aan onze thuisstad kunnen tonen waar we dag in en uit mee bezig zijn.” 

“Ik ben trots dat Team Ngabu erin geslaagd is deze Boxing Fight Night aan te bieden aan Roeselare”, pikt Yves in.

Op initiatief van Ngabu, en in samenwerking met Brouwerij Van Honsebrouck, wordt tijdens het boksgala ook Ingelmunsternaar Jean-Pierre Coopman gehuldigd met de Lifetime Boxing Award. “Jean-Pierre is een Belgisch boksicoon”, vindt Dominique De Jonghe. “Deze huldiging moest al lang gebeurd zijn. Coopman heeft het grootste gevecht, de droom van alle boksers, geleverd tegen Muhammad Ali. Maar helaas zijn velen in België hem vergeten. Het is onze taak om hen te eren.”

2 In 1976 bokste Jean-Pierre Coopman tegen Muhammad Ali. Meer dan 40 jaar later wordt hij gehuldigd.
Getty Images In 1976 bokste Jean-Pierre Coopman tegen Muhammad Ali. Meer dan 40 jaar later wordt hij gehuldigd.

De Boxing Fight Night wordt zaterdag live uitgezonden door zeven televisiestations wereldwijd. Sportschepen José Debels (CD&V) is trots. “Roeselare staat op de kaart als sportstad dankzij volleyteam Knack Roeselare, onze vier wielerwereldkampioenen Beheydt, Monseré, Maertens en Sercu, Olympisch zwemkampioen Frederik Deburghgraeve, maar ook dankzij Yves en Oshin.”

Op de Boxing Fight Night worden tot 1.500 toeschouwers verwacht. Tickets aan de deur kosten 45 euro, de deuren gaan open om 18 uur. Er staan elf kampen op het programma. Meer info op www.teamngabu.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer