De organisatie van het TRAX-festival.
Joke Couvreur De organisatie van het TRAX-festival.

Werf doet TRAX-festival inkrimpen

Het gratis stadsfestival TRAX moet noodgedwongen inkrimpen. Door de realisatie van de polyvalente zaal is het grootse deel van het vroegere GLS-loods omgevormd tot werfzone en kan er maar één podium geplaatst worden.

Dit jaar is het back tot the roots voor TRAX doordat in januari de realisatie van de polyvalente zaal opgestart is. "Een groot deel van de Trax-site is herschapen tot werfzone en de lokalen van fase één hebben we nodig als backstage voor de artiesten en vrijwilligers", weet Stijn De Zaeytijd.


"Hierdoor wordt onze zevende editie er eentje met maar één podium." Toch pakken de organisatoren weer flink uit en focussen ze op een nieuwe doelgroep. "We brengen een speciaal kinderprogramma en starten vroeger dan voorheen. De poorten gaan open om 14.30 uur en speciaal voor de kinderen zijn er optredens van Kapitein Winokio en Radio Oorwoud."


Voor het iets oudere publiek treden Zimmerman, Delv!s, De Mens, Van Echelpoel en Michael Midnight aan.


"Hiermee kunnen we zowel de liefhebber van rockabilly tot de technofreak plezieren. Tussen de optredens in zal een dj de leemtes invullen."

Veiligheidsmaatregelen

Met het dreigingsniveau dat op drie staat, en door de werfsituatie, is veiligheid een belangrijk item.


"Er zal politie en brandweer aanwezig zijn en er worden betonblokken, bakken met water, auto's, enz. op essentiële locaties voorzien", weet Bjorn Vanneste.


"De werf wordt volledig afgesloten. Speciaal voor de kinderen gaan we werken met polsbandjes waar ouders hun telefoonnummer kunnen op noteren voor het geval hun kinderen verloren lopen.


Ook denken we aan een verdwaalpaal of een algemeen verzamelpunt."


Meer op www.traxfestival.be. (CDR)

Lees meer