Trio dat vals geld uitgaf aangehouden

De onderzoeksrechter in Oudenaarde heeft drie Tunesiërs aangehouden die verdacht worden van het uitgeven van vals geld op verschillende plaatsen in de Vlaamse Ardennen. Een Albanese medeverdachte is onder voorwaarden vrij.

Het gerecht heeft deze week op verschillende plaatsen in Oudenaarde en Ronse huiszoekingen verricht in het kader van een onderzoek naar de uitgifte van valse bankbiljetten.


Bij die actie zijn vier personen gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Drie van hen zijn aangehouden. Het gaat om H.A. (26), A.R. (21) en W.L. (25), allen Tunesiërs. Ze moeten dinsdag verschijnen voor de raadkamer in Oudenaarde, die hun aanhouding met een maand kan verlengen. Een vierde kompaan, de Albanees S.K. (29) is onder strikte voorwaarden vrijgelaten.


Het gerecht brengt de verdachten in verband met een opvallende piek van aangiften van vals geld in verschillende winkels in de Vlaamse Ardennen.

Kleinigheid kopen

"De valsemunters betaalden een kleinigheid met een vals biljet van 20 of 50 euro in een winkel en kregen zo het echte geld terug. Het gerecht onderzoekt of de verdachten voor al die gevallen verantwoordelijk zijn en of ze deel uitmaken van een grotere organisatie. Dat lijkt erop want bij de huiszoekingen vond het gerecht geen apparatuur waaruit blijkt dat de gevatte verdachten de valse bankbiljetten zelf aanmaakten. (DCRB)

Lees meer