Voormalig journalist Johan Op de Beeck komt naar GC Het Koetshuis.
RV Voormalig journalist Johan Op de Beeck komt naar GC Het Koetshuis.

Gewezen journalist Johan Op de Beeck geeft lezing op 'Nacht van de Geschiedenis’

Op dinsdag 19 maart geeft voormalig VRT-nieuwsanker Johan Op de Beeck een lezing over het turbulente leven van Lodewijk XIV.

De organisatie van de lezing ligt in handen van Rausa, de Roosdaalse erfgoedvereniging. Rausa organiseert ieder jaar een Nacht van de Geschiedenis. Dit jaar kiest Rausa voor Johan Op de Beeck, gekend van onder meer het VRT-journaal en zijn boeken over Napoleon. Op de Beeck bracht vorig jaar zijn nieuwste boek ‘De Zonnekoning’ uit. Daarin verdiept hij zich in het leven van Lodewijk XIV, een van de belangwekkendste figuren uit de Europese geschiedenis. Tijdens de lezing zal Op de Beeck de historische betekenis van Lodewijk XIV schetsen. Daarnaast legt hij uit waarom de Franse koning aan de basis lag van de Verlichting. De lezing start om 20 uur en vindt plaats in GC Het Koetshuis van Strijtem. Toegang bedraagt vijf euro. Reservatie kan enkel via 054 89 49 00 of info@koetshuisroosdaal.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer