Politiekorpschef Patrick Truyens, burgemeester Dirk Claes, Mobiliteitsschepen Christel Hendrix en Koen Van Wonterghem van de Ouders van Verongelukte Kinderen tekenden het charter.
Ponsaerts Politiekorpschef Patrick Truyens, burgemeester Dirk Claes, Mobiliteitsschepen Christel Hendrix en Koen Van Wonterghem van de Ouders van Verongelukte Kinderen tekenden het charter.

SAVE-charter is eerste aanzet voor meer verkeersveiligheid

De gemeente Rotselaar heeft gisteren het SAVE-charter ondertekend. Daarmee engageert ze zich om Rotselaar verkeersveiliger te maken, voornamelijk voor kinderen en jongeren.

Afgevaardigden van het gemeentebestuur, de lokale politie en de initiatiefnemende vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) zetten hun handtekening onder het SAVE-charter dat staat voor Samen Actief voor Veilig Verkeer. "Onder meer met de ontwikkeling van een schoolroutekaart, een trage wegenkaart en recent nog de invoering van een fietsstraat in de schoolomgeving van Rotselaar-Heikant, deden we al heel wat inspanningen", weet burgemeester Dirk Claes (CD&V). "Maar er rest ons ook nog wel wat werk. Zo kent onze gemeente, onder meer met twee erg drukke gewestelijke assen, heel wat 'knelpunten'. Zowel de doortocht op de as Werchter- E314, als die tussen Wilsele en Gelrode moeten op termijn een stuk verkeersveiliger worden heringericht."

Actieplan

Rotselaar krijgt nu een jaar lang de tijd om een actieplan Verkeersveiligheid uit te werken. "Dat moet onder meer bijdragen tot de opmaak van een verkeersveiligheidsanalyse, de implementatie van het STOP-principe, het voeren van een sensibilisatie- en educatiebeleid en het garanderen van een hoog handhavingsniveau", legt Koen Van Wonterghem van de lotgenotenvereniging OVK uit. "Volgt na een jaar een positieve evaluatie, dan krijgt Rotselaar het SAVE-label wat weergeeft dat de gemeente een bijzondere bijdrage levert tot de verbetering van de verkeersveiligheid", aldus nog de man van de vereniging die al twintig jaar strijdt voor verkeersveiligheid. (SPK)

Lees meer