Directeur Patrick Van Nieuwenhuyse van 't Nieuwland bij een beschadigde klasdeur.
Foto LSI Directeur Patrick Van Nieuwenhuyse van 't Nieuwland bij een beschadigde klasdeur.

Inbrekers ervandoor met 17 laptops uit basisschool 't Nieuwland

In twee afdelingen van basisschool 't Nieuwland in Tielt aan de rand van het stadspark in het centrum van Tielt zijn dinsdagnacht zeventien laptops en een fototoestel verdwenen. De daders veroorzaakten ook heel wat schade aan klasdeuren.

Directeur Patrick Van Nieuwenhuyse schrok nogal toen hij gisteren rond 7 uur een telefoontje kreeg. "Een medewerkster van de opvang vertelde dat er was ingebroken", vertelt hij.


De directeur haastte zich naar de school. Zowel in de afdeling Sint-Michiel als in de afdeling Beukenhove waren inbrekers binnengedrongen. "Uit alle klassen van Beukenhove en uit het vijfde en zesde leerjaar van Sint-Michiel zijn de laptops gestolen", zucht Patrick. "Daarbij hebben de daders sommige deuren met bruut geweld ingetrapt. Ze waren blijkbaar enkel uit op die laptops, want een iPad bijvoorbeeld lieten ze onaangeroerd."


Voor de werking van de school bleven de gevolgen beperkt. "De laptops worden gebruikt om op een digitaal bord te werken", legt Patrick uit. "Dat kan nu niet meer, maar we hebben nog altijd het klassieke bord om ons te redden. We zullen wel zo snel mogelijk nieuwe laptops moeten kopen. Alvast een financiële tegenvaller van duizenden euro." (LSI)

Lees meer