Internaat ontvangt voortaan ook lagereschoolkinderen

Het KSO Internaat Tielt-Ruiselede verwelkomt naast de scholieren van zes middelbare scholen in de regio voortaan ook kinderen van het Tieltse basisonderwijs.


Op dit moment telt het internaat, dat gevestigd is op de bovenverdieping van het Sint-Jozefsintituut en in het voormalige klooster in de Ieperstraat, zeventig internen. Sinds 1 september zijn daar vier lagereschoolkinderen bij.


"De vraag naar de mogelijkheid tot internaat in het lager onderwijs leeft", zegt coördinerend directeur Pieter Devos. "Zowat elke school in centrum Tielt kreeg de voorbije jaren deze vraag van ouders. Daar bieden we nu een antwoord op."


Volgens internaatsbeheerder Ria Christiaens is de uitbreiding een meerwaarde. "Het is mooi om te zien hoe de basisschoolkinderen met de jongeren van het secundair onderwijs een hechte groep vormen. We bieden structuur en rust, maar ook studiebegeleiding en ontspanning. Dat laatste mede dankzij onze gloednieuwe ontspanningskelder waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen." Voorlopig zijn er nog geen plannen om het internaat ook fysiek uit te breiden.


(SVR)

Lees meer