Horecagoeroes Matty Creus en Laurent Dobbelaere slaan de handen in elkaar.
Foto SVR Horecagoeroes Matty Creus en Laurent Dobbelaere slaan de handen in elkaar.

Matty baat voortaan Le Dimanche uit

Café Le Dimanche heropent vandaag de deuren op de markt van Ruiselede. Matty Creus uit het Oost-Vlaamse Knesselare wordt de nieuwe uitbater van de voormalige ginbar. Voortaan ligt de focus op een totaalbeleving en worden er ook tapas geserveerd.

Le Dimanche opende in 2014 en was de eerste zaak van de ambitieuze Laurent Dobbelaere, die ondertussen ook restaurant Charbon in Ruiselede, zomerbar Treelove in Tielt, De Rysselende Molen in Ardooie, café Lugano in Pittem en taxibedrijf Footsie onder de vleugels heeft. "Sinds de opstart van Treelove was ik op zoek naar iemand die tijdens de wintermaanden Le Dimanche kon uitbaten", legt Dobbelaere uit. "Tussen pot en pint ben ik aan de praat geraakt met Matty en zo ging de bal aan het rollen."


Matty Creus (50) is net als Laurent geen onbekende in de horecawereld. Jarenlang was hij het gezicht van café Fladderak in Aalter en sinds 2013 baat hij zomerbar Coco Loco Beach in Blankenberge uit. "Ik zocht iets om tijdens de wintermaanden te doen in combinatie met de strandbar. Voortaan ben ik dus zes maanden aan zee en zes maanden hier te vinden." Matty en Laurent besloten de ginkaart af te bouwen en in te zetten op tapas. "In Ruiselede beschikken we over een centrale keuken, dus praktisch viel dat makkelijk te regelen. Iedereen is welkom om hier een avondje op het gemak te komen bijpraten."


Le Dimanche is voortaan elke zaterdag- en zondagavond open tussen 15 oktober en 15 maart. Ter gelegenheid van de heropening is de bar ook vandaag en morgen open. (SVR)

Lees meer