13 Een historische vriendenfoto op het veld van KV
Marc Aerts Een historische vriendenfoto op het veld van KV

‘Kakkers’ bouwen promotiefeestje op voetbalveld: “Konden niet anders dan veld bestormen”

Een feestje op een voetbalveld, met als dresscode rood en geel. In het AFAS Stadion bestormden zaterdagavond duizenden KV Mechelen-supporters het veld na de wedstrijd tegen Beerschot-Wilrijk. Sportief is de promotie naar de eerste klasse binnen en dat moet gevierd worden. “Dit is het mooiste van wat ik al bij KV heb meegemaakt”, klinkt het.

Voetbal is emotie, vraag dat maar aan de supporters van KV Mechelen. Vreugde bij een rode kaart van de tegenstrever, hoop bij een eerste doelpunt, frustratie bij het stilleggen van de match, onvrede bij een tegendoelpunt en ontlading bij een tweede goal, inclusief bierfonteinen. De kakkers die zaterdagavond in het AFAS Stadion de wedstrijd tegen Beerschot-Wilrijk volgden, kregen het allemaal door hun lijf. Toen enkele minuten voor affluiten de stadionomroepster vriendelijk vroeg om van het veld te blijven, “Want de spelers doen sowieso een ereronde op het veld”, werd deze bij het laatste fluitsignaal dan ook straal genegeerd. Duizenden kakkers, jong én oud, bestormden het veld. “Als je kijkt naar wat voor een ploeg, stadion en sfeer we hier hebben in KV Mechelen, dan kan je niet anders zeggen dat we in eerste klasse op onze plaats zijn. Deze match was zo belangrijk en de ontlading was enorm. Toen de ref affloot, konden we niet anders dan het veld oplopen”, zeggen Kristof Polfliet en Steven Robyns.

13 Kakkers Steven en Kristof
Marc Aerts Kakkers Steven en Kristof

“Verdiend”

“Wij maakten de glorie-jaren mee, dus hét hoogtepunt is het niet voor ons. Maar uiteraard kunnen wij hier wel van genieten”, reageren Jef en Bruno. “De match was zenuwslopend. Het was alles of niets. Nu terug naar eerste, waar we thuis horen. Toch straf dat we dit klaarspelen. Er zijn weinig clubs die een jaar na hun degradatie opnieuw promoveren.” Tussen al die vele kakkers op het veld, vonden we ook minister Koen Van den Heuvel en kamerlid Servais Verherstraeten terug. “Eerlijk? Ik ben fan van den Antwerp, maar hier in Mechelen kennen ze er ook wat van”, zegt de minister. “Een derby in eerste klasse tegen Beerschot-Wilrijk had leuk geweest, maar als je kijkt wat voor een club KV Mechelen is en wat ze dit seizoen hebben gepresteerd, kan je alleen maar zeggen dat deze promotie verdiend is.” 

13 Geen oranje, maar wel geel-rood voor politici Servais Verherstraeten en Koen Van den Heuvel (midden), hier in het gezelschap van bevriende KV-supporters
Marc Aerts Geen oranje, maar wel geel-rood voor politici Servais Verherstraeten en Koen Van den Heuvel (midden), hier in het gezelschap van bevriende KV-supporters

“Ons seizoen was met ups en downs, maar het is dan toch nog fantastisch geëindigd. Na de penalty hadden wij dit niet meer zien goed komen. Gelukkig draaide het anders uit. Dit is het mooiste van wat wij bij KV al hebben meegemaakt. Voor ons ook de eerste keer dat we op het veld staan”, lachen vrienden Lucas, Maxime en Rune. “Beerschot-Wilrijk denkt dit misschien nog met een rechtszaak te kunnen winnen, maar deze vreugde kunnen ze ons niet afnemen. Onze spelers hebben hun job gedaan. Wat de toekomst nu brengt, kunnen we alleen maar afwachten.”

8 supporters aangehouden

Wie ook zijn job deed was politie Mechelen-Willebroek. De bezoekers wilden maar wat graag het geel-rode stadion kleuren met hun paarse rookbommen, de reden dat de match tien minuten werd stilgelegd, maar de politie-eenheden hielden samen met de stewards de teugels strak. Dat moest ook met 16.298 man in het stadion, waarvan er een duizendtal een paars hart hadden. “Het merendeel van de supporters zorgden voor een probleemloze avond. Acht personen, waarvan zeven van KV Mechelen en één van Beerschot-Wilrijk, werden bestuurlijk aangehouden voor openbare dronkenschap, ordeverstoring of het negeren van de richtlijnen van politie en stewards. Aan de hand van de camerabeelden zullen in een navolgend onderzoek identificaties voor provocatie, alsook voor het gooien van Bengaals vuur en rookpotten uitgevoerd worden”, aldus hoofdinspecteur Dirk Van de Sande. De fans die het veld opliepen krijgen geen boete. 

13
Marc Aerts
13 KV-supporters Lucas, Rune en Maxime
Marc Aerts KV-supporters Lucas, Rune en Maxime
13 Een promotie naar eerste klasse verdient een pintje
Marc Aerts Een promotie naar eerste klasse verdient een pintje
13 Een cornervlag als trofee
Marc Aerts Een cornervlag als trofee
13 Ontlading bij het tweede doelpunt van KV
Marc Aerts Ontlading bij het tweede doelpunt van KV
13 Smartphones boven wanneer de spelers op de tribune de promotie vieren
Marc Aerts Smartphones boven wanneer de spelers op de tribune de promotie vieren
13 Deze kakker werd even onwel tijdens het feestgedruis
Marc Aerts Deze kakker werd even onwel tijdens het feestgedruis
13 Niet iedereen vond de wedstrijd interessant
Marc Aerts Niet iedereen vond de wedstrijd interessant
13 Even ophef op de hoofdtribune, toen enkele fans van Beerschot-Wilrijk hun doelpunt vierden.
Marc Aerts Even ophef op de hoofdtribune, toen enkele fans van Beerschot-Wilrijk hun doelpunt vierden.
13 De politie nam na de match post tussen de KV-fans en bezoekers
Marc Aerts De politie nam na de match post tussen de KV-fans en bezoekers

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Helena Duplessis

    Verdiende kampioen er is niets aan te doen ❤️

  • Mathieu Peeters

    En wat gaat er gebeuren als ze jullie schuldig vinden in de zaak die lopnede is. Terug naar de amateursliga, niet meer en niet minder. Dus nog niet te vroeg viktorie kraaien.

Lees meer