De snelweg E19 Antwerpen-Brussel ter hoogte van Mechelen-Noord.
David Legreve De snelweg E19 Antwerpen-Brussel ter hoogte van Mechelen-Noord.

AWV vernieuwt waterafvoer E19: minder rijstroken beschikbaar

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat van 18 februari tot 17 maart de waterafvoer op de E19 herstellen langs de middenberm van de E19 tussen Antwerpen en Mechelen. Dat hoofdzakelijk ’s nachts.

Op de E19 tussen de Craeybeckxtunnel en het op- en afrittencomplex Mechelen-Zuid zijn de kolken die het regenwater afvoeren aan vernieuwing toe. “Zo zijn een aantal roosters van de kolken verzakt of vertonen ze schade door corrosie van het metaal. In totaal worden er langs de middenberm van de snelweg 61 kolken hersteld of volledig vervangen”, meldt woordvoerder Jef Schoenmaekers.

Het grootste deel van de werken situeert zich op de rijrichting van Antwerpen naar Brussel. Die werkzaamheden worden uitstuitend ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd. Enkel op maandag 18 februari wordt overdag (10-15 uur) gewerkt, op de rijrichting naar Antwwerpen. Er blijven steeds drie rijstroken beschikbaar voor het verkeer.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer