De Britse anti-islamactivist Tommy Robinson (tweede van links) en Dries Van Langenhove (rechts) luisteren naar Filip Dewinter.
Klaas De Scheirder De Britse anti-islamactivist Tommy Robinson (tweede van links) en Dries Van Langenhove (rechts) luisteren naar Filip Dewinter.

Britse anti-islamactivist Tommy Robinson vormt front met Dries Van Langenhove

Tommy Robinson, de anti-islamactivist uit Groot-Brittannië heeft zaterdagmiddag samen met Vlaams Belang-kopstukken Dries Van Langenhove en Filip Dewinter een meeting voor “vrijheid van meningsuiting” gehouden. Ongeveer driehonderd Vlaams Belang’ers juichten de sprekers toe. “De jacht op de eerlijke Vlaming moet stoppen”, waarschuwde Van Langenhove

Tommy Robinson, de oprichter van de extreemrechtse English Defence League, kreeg vorig jaar nog een celstraf omdat hij rechtstreeks verslag uitbracht van een proces tegen Brits-Pakistaanse mannen. Zij stonden terecht  voor seksuele uitbuiting en verkrachting van blanke, minderjarige meisjes. 

De Vlaams Belang’ers zien iets gelijkaardigs in Antwerpen. “Ook in onze stad zijn  moslimjongeren actief die onze meisjes verkrachten en uitbuiten. Zij werken vanuit louche hotels zoals Le Sud en Monico. Die zijn al gesloten wegens prostitutie van minderjarige meisjes. Wij moeten daarover spreken, iedereen mag weten wie die jongeren zijn”, vond parlementslid Anke Vander Meersch.

Tommy Robinson trad haar bij: “Negentig procent van die verkrachters van minderjarige meisjes is moslim. Dertig procent heeft als voornaam ‘Mohamed’. Dat zijn feiten. Als ik die cijfers op Facebook zet, dan worden die verwijderd. Mogen onze mensen dat niet weten?”

De heksenjacht die de Britse politie en gerecht ontketenden tegen Tommy Robinson, had volgens hem maar één doel. Hij was te populair geworden. Zijn bijdragen op sociale media kregen duizenden likes. Gevolg: zowel Twitter, Facebook als Paypall hebben alle publicaties van Robinson verwijderd. 

“Ik laat mij niet doen”

Ook Dries Van Langenhove wordt geplaagd door de censuur van sociale media als Facebook.  “Maar ik laat mij niet doen, zelfs niet door die multinationals. Wie mij aanvalt, zal ik voor de rechter dagen. Of dat nu een linkse leerkracht is of de VRT of Facebook, zij zullen mij in de rechtbank treffen. De jacht op de eerlijke Vlaming is voorbij.”

Paradoxaal genoeg begon de meeting met één minuut stilte voor de moslims die door extreem-rechtse terroristen werden afgemaakt in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Leo Peeters -Duym

    Youssef Ibrahimi, de Koran telt 66 haatverzen, waarin bevolen wordt de mensen van het Boek (christenen), joden en ongelovigen te vernietigen. Niet moslims kunnen in sommige islamitische landen getolereerd worden, maar dan als tweederangsburgers. Hun geloof mag niet openbaar geuit worden. Zoek op: ‘Studie van de islam Heeft Mohammed de Koran geschreven? Ex-moslims’ --- Zoek op: Zestien goede redenen om de islam te verlaten.

  • Youssef Ibrahimi

    Beste medeburger Het is niet omdat ik Allah aanbid en de maand ramadan vast en me islamitisch kleed,dat ik een bedreiging vorm voor het westers bestaan . Ik kleed me Hoe ik wil en ik aanbid wie ik wil wel leven toch in een democratie. Wie echter wel een gevaar vormt zijn de zieke geesten en dat heeft niets te maken met kledij aanbidding of baard. Dat zijn ontspoorde mensen die einders welke religie verkeerd hebben begrepen. Geen enkele religie roept op om te moorden.

Lees meer