Drie jaar geleden vond op de Mechelse Grote Markt al eens een wake voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem plaats.
Marc Aerts Drie jaar geleden vond op de Mechelse Grote Markt al eens een wake voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem plaats.

Dijlestad herdenkt slachtoffers van terreur met wake

Het stadsbestuur van Mechelen organiseert komende zaterdag een stille wake op de Grote Markt ter nagedachtenis van alle slachtoffers van terreur. Dat naar aanleiding van de aanslagen in Christchurch en Utrecht en dag op dag drie jaar na de aanslagen in Zaventem en Brussel. 

“We herdenken zonder onderscheid en zonder ‘maar’. Mechelen wil een baken van hoop zijn, waar we aantonen dat samenleven wel lukt. We laten ons niet uit elkaar spelen. Dat plezier gunnen we terroristen nooit”, laat burgemeester Bart Somers (Open Vld) via sociale media weten. Hij nodigt alle Mechelaars uit om vanaf 16 uur aanwezig te zijn.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer