Gianni Barbieux

Jaloerse man (41) riskeert 3 jaar celstraf voor poging tot doodslag: ‘Hij reed haar nieuwe vriend aan met zijn Audi”

Een 41-jarige buitenwipper uit Rotterdam reageerde wél heel fel nadat zijn ex-vrouw opnieuw de liefde vond: zo gaf hij haar nieuwe vriend onder andere een pak slaag toen het koppel uit eten ging in een restaurant in Antwerpen. Eén maand sloeg hij in Gent opnieuw toe: daar zou hij het slachtoffer moedwillig van de baan hebben gereden. “Hij vloog een meter in de lucht, en belandde bijna in de Schelde”, stelt het parket.

De Nederlander stond maandag voor een hele waslijst aan feiten terecht voor de correctionele rechtbank in Gent. Dat zijn ex-vrouw na een relatie van twintig jaar in de armen van een andere man lag, kon de veertiger maar niet verkroppen.

September 2018: samen met vier vrienden zakt de beklaagde af naar een pizzatent op De Keyserlei in Antwerpen. Op dat moment zit zijn ex-vrouw daar samen met haar nieuwe vriend te dineren. Na een korte discussie slaat hij de man tot tweemaal toe in het gezicht. “Heel wat klanten verlieten de zaak, uit schrik voor de vijf mannen”, stelt het parket. Nadien richtte hij zich tot de ober om de camerabeelden te bemachtigen. “Als bewijs om de scheiding aan te vragen”, aldus de beklaagde tegen de rechter.

Track & trace

Een paar weken na de eerste feiten, schaft de Nederlander zich een track and trace-toestel aan. Hij bevestigt het GPS-apparaat de wagen van zijn ex, en slaat een dikke maand later - in November 2018 - opnieuw toe: samen met twee kompanen volgt hij zijn ex naar Gent. Ze had daar afgesproken met haar nieuwe vriend en haar zus. Ter hoogte van de Volvo-garage in Ledeberg komt het tot een confrontatie. “Het slachtoffer sloeg te voet op de vlucht, en werd op een brug aangereden door de beklaagde”, stelt het Openbaar Ministerie. “Volgens een getuige werd de man in de lucht gekatapulteerd, en vloog hij bijna in de Schelde.”

Geen stalking

In de wagen van de beklaagde trof de politie ook nog een mes aan. “Om te gaan vissen”, verklaarde de Nederlander tijdens het onderzoek. Hij riskeert nu een celstraf van 3 jaar en een boete van 2.400 euro voor poging tot doodslag, wapenbezit en belaging. 

“Dat hij haar gestalkt zou hebben, is niet aantoonbaar”, reageerde zijn advocaat. “Mijn cliënt ging zijn ex enkel en alleen opzoeken om na te gaan of de roddels klopten.” 

Ook dat zijn cliënt het slachtoffer moedwillig aanreed, betwist de meester. Hij pleitte daarom voor een veroordeling voor slagen en verwondingen, en niet voor poging tot doodslag.  “Hij was geëmotioneerd. Hij wou het slachtoffer tegenhouden, maar zijn leven beëindigen? Helemaal niet.”

“U Doet alsof het over een verkeersongeval gaat”, antwoordt rechter Van Mol. “Het deskundigenverslag spreekt nochtans over een stuurafwijking die niet te verklaren is door verstrooidheid of onwel.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer