Tomorrowland verzamelt 480 ton afval

De kampeerders van Tomorrowland hebben procentueel gezien twee keer meer gerecycleerd dan met de editie van vorig jaar. Dat blijkt uit de afvalcijfers die de organisatie gisteren bekend heeft gemaakt.


Er werd gedurende de twee Tomorrowlandweekends 480 ton aan afval verzameld, waarvan 15 ton gesorteerd PMD. De verwachting is dat er nog eens 30 procent aan recycleerbare materialen worden nagesorteerd bij afvalverwerker Renewi in Puurs. Daarnaast werd er ruim 25 ton aan herbruikbare kampeermaterialen ingezameld, die later zullen aangeboden worden in kringwinkel Ecoso in Mechelen. Nog een opmerkelijk cijfer: tijdens de twee weekends werden 40.000 Recycle Kits uitgedeeld aan de gasten op Dreamville. Zo'n kit bevatte een blauwe zak voor PMD, een grijze zak voor restafval en een stempelkaart. In totaal verbleven er over de twee weekends zo'n 76.000 kampeerders op Dreamville.


"Er is een enorme vooruitgang geboekt op het gebied van afvalbeheer op DreamVille", reageert woordvoerster Debby Wilmsen. "Procentueel gezien is er twee keer meer gerecycleerd dan vorig jaar. Dat is te danken aan de inspanningen en de betrokkenheid van zowel de kampeerders als de medewerkers, leveranciers en partners. Het resultaat lag een stuk boven de verwachtingen." (BCOR)

Lees meer