Aan de Thiebroekvaart belandde een voertuig in het kanaal. De bestuurder is overleden.
Marc Aerts Aan de Thiebroekvaart belandde een voertuig in het kanaal. De bestuurder is overleden.

Zestiger belandt in Leuvense Vaart en sterft

Zondagavond is een bestuurder overleden bij een verkeersongeval in de Thiebroekvaart in Battel (Mechelen). De zestiger belandde met zijn voertuig in de Leuvense Vaart. De supporter van K. Rumstse SK. was op de terugweg van de voetbalwedstrijd tegen Leest United. Mogelijk was hij al overleden nog voor hij in het water belandde.

Het ongeval gebeurde omstreeks 18.45 uur. Buurtbewoner Floris Lonneville zag het drama gebeuren. “Ik was nog maar net thuisgekomen en mijn jas aan het uitdoen, toen ik een wagen uit de richting van het Zennegat zag komen aan vrij hoge snelheid. Hij reed eerst een stuk in de graskant om dan schuin de vaart in te rijden. Ik heb meteen 112 gebeld”, vertelt de man. De wagen bleef een tijdje in het midden van het kanaal drijven. Net op het ogenblik dat de brandweer arriveerde, ging de wagen helemaal onder. Duikers haalden het lichaam uit het voertuig, maar hulp kon niet meer baten.

“Ze denken dat hij al overleden was toen hij in het water belandde. Ik heb in elk geval geen beweging gezien in de wagen en vond het raar dat de stoplichten bleven branden, wat betekent dat hij op de rem bleef duwen”, zegt Lonneville. De hulpdiensten deelden het vermoeden, maar of de man inderdaad iets kreeg achter het stuur en daardoor van het jaagpad in het kanaal belandde, moet uit verder onderzoek blijken. “Het labo werd gestuurd en een wetsdokter aangesteld”, zegt Nele Poelmans van het parket, die bevestigt dat er geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken waren. Na 21 uur kon het voertuig uit het water worden getakeld.

Het slachtoffer was fan van K. Rumstse SK en was zijn ploeg samen met een dertigtal collega-supporters komen aanmoedigen tijdens de partij tegen Leest United, een wedstrijd die om 15 uur begon. “Hij was een van de bezoekers. Heel spijtig. We kenden hem niet, maar we zijn er niet goed van”, klinkt het bij het zwaar aangeslagen clubbestuur. Hij moet nog maar net vertrokken zijn geweest, want de afstand tussen de club en de plek van het ongeval bedraagt slechts enkele tientallen meters.

Het drama treft K. Rumstse SK. in het hart. “Dit is een ramp”, zegt voorzitter Chris Teugels. “Even tevoren had ik nog bij hem gestaan. Dit wens je niemand toe.” Het slachtoffer is Luc Coeckelberghs, een alleenstaande man met weinig familie. Hij werkte bij Sidal/Aleris, maar was nu met pensioen. Hij was ook een grote fan van KV Mechelen. “Zijn vader is nog trainer geweest van de eerste ploeg. Dit is een zware aderlating voor onze clubfamilie.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer