Zondag carnavalstoet rond de basiliek met 41 groepen

Marc Coomans, Natalie Laeremans en Guy Van Loo houden nu zondag 24 maart de zevende editie van de carnavalstoet in het centrum van Scherpenheuvel. 41 groepen staan om 14.33 uur aan de start in de Rozenkranslaan. 

Marc Coomans, Natalie Laeremans en Guy Van Loo.
Tom Van de Weyer Marc Coomans, Natalie Laeremans en Guy Van Loo.

Het parcours van de stoet loopt net als vorig jaar langs de zevenhoek van de basiliek, de Vesten en de Basilieklaan. De stoet wordt ontbonden in de August Nihoulstraat bij het stadhuis. Daarna volgt voor de deelnemers een feestje in de zaal van de brandweerkazerne, tot 22 uur.

Anders dan andere carnavalstoeten wordt die van Scherpenheuvel niet georganiseerd door een heuse vereniging, maar door een drietal. “We krijgen veel steun van de handelaars rond de basiliek. Het is ook dankzij de mondelinge reclame dat we er ieder jaar in slagen groepen van buiten de regio naar hier te krijgen. Enkele groepen zijn er dit jaar niet meer bij, maar er zijn nieuwe in de plaats gekomen, zoals de Breugelmennekes uit Peer. Een vereniging uit Aalst heeft al toegezegd, misschien sluit nog een tweede aan. De laatste twee deelnemers in de stoet zijn echte wagenbouwers: de Pintevegers uit Beringen en de Biersussen uit Balen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer