De medewerkers bij Van Gastel zijn al in kerststemming.
Laenen De medewerkers bij Van Gastel zijn al in kerststemming.

25 graden, en daar zijn de eerste kerstbomen

Buiten kunnen we nog genieten van heerlijke nazomerse temperaturen maar Van Gastel zet ondertussen zijn kerstboom al. Het winterwonderland wordt opgezet om klaar te zijn voor de opening op 3 oktober, later dan anders.

Het contrast is enorm groot, de medewerkers die een derde van tuincentrum Van Gastel dezer dagen omtoveren tot een kerstparadijs lopen rond in topjes en lichte broek. Nochtans begint Van Gastel nu later dan normaal met zijn kerstversiering. "Eigenlijk begonnen we vroeger al in augustus, maar sinds enkele jaren hebben we mooie nazomers en dan bleef de vraag naar tuinmeubilair enorm groot. Daarom beginnen we nu midden september en in oktober opent de kerstafdeling voor onze klanten", vertelt Petra Gerousse. Daar zitten de medewerkers alvast niets mee in, iedereen is er werkelijk dol op kerst en dan mag dat zeker zes maanden duren.

Permanente kerst

Kerstelfjes van dienst, Debby en Yolanda, zetten al zo'n zestig kerstbomen op. "Het contrast is uiteraard groot maar dat geeft echt niet. Wij hebben daar zeker geen probleem mee. Ik werk hier al elf jaar en dan ben je dat ook wel gewoon om zo lang in de kerstsfeer te zitten. Wij vinden dat fantastisch. En eigenlijk stopt het nooit, in januari zijn we al weer bezig met de opmaak van het volgende kerstseizoen, de kerst gaat maar door!"


En het lijkt erop dat de kerst ook overstroomt naar de rest van de collectie. "Meer en meer krijgen we ook een permanente kerstcollectie. Dat vinden we wel fijn omdat Van Gastel toch wel gelijk staat aan kerstsfeer en gezelligheid." (NBA)

Lees meer